Super League: Τρίτωσε τις νίκες επί του Ολυμπιακού φέτος ο Άρης και «βλέπει» Ευρώπη

Super League: Τρίτωσε τις νίκες επί του Ολυμπιακού φέτος ο Άρης και «βλέπει» Ευρώπη

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 2-1 στο Χαριλάου και σχεδόν έχει εξασφαλίσει το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Άρης πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Super League και… κλειδώνει την έξοδό του στην Ευρώπη, ενώ οι Πειραιώτες γνώρισαν ακόμη μια ήττα, την τρίτη φέτος από τον Άρη και την τρίτη συνεχόμενη στα play off, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Μασούρα, που πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Μπακαμπού που αποκρούστηκε και αστόχησε. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν δυνατά, ψάχνοντας ένα γρήγορο τέρμα και απείλησαν με τον Φορτούνη που πήρε μέτρα και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή κερδίζοντας το κόρνερ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Άρη να απαντήσουν. Ο Πάλμα τροφοδότησε τον Νταρίντα, με τον Τσέχο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 20′ ο Μασούρας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παίρνοντας τη μπάλα από τον Μπακαμπού και δοκιμάζοντας το σουτ που δεν ανησύχησε τον Κουέστα ο οποίος μπλόκαρε. Στο 36ο λεπτό ο Άρης με ένα απίθανο τέρμα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Πασχαλάκη και έγραψε το 1-0. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν δυνατά και απείλησαν άμεσα με τον Ματέο Γκαρσία να εκμεταλλεύεται το λάθος του Εμβιλα και να εκτελεί με τον Έλληνα κίπερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Με… προβλήματα για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. O Mπα έκοψε τον Καμαρά που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, η μπάλα κατέληξε στον Γκαρσία, που βλέποντας τον Έλληνα κίπερ μακριά από την εστία του δοκίμασε το σουτ, που ήταν άστοχο. Στο 65ο λεπτό η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, με τον Ιτούρμπε να περνά τον Ανδρούτσο και να κάνει το γέμισμα, τον Μπα να κάνει λάθος στην προσπάθειά του να διώξει και να… στρώνει τη μπάλα προς τον Νταμπό, που σκόραρε σε κενή εστία. Η απάντηση των "ερυθρόλευκων" όμως ήταν άμεση, κερδίζοντας πέναλτι, μετά από επαφή της μπάλας με το χέρι του Μαζικού. Ο Μπακαμπού ανέλαβε την εκτέλεσή του, μειώνοντας σε 2-1.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό και έψαξαν την ισοφάριση, χωρίς όμως οι προσπάθειές τους να αποδίδουν καρπούς. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης διατήρησε το προβάδισμά του και πήρε σημαντικό τρίποντο, ανεβάζοντας στο +7 τη διαφορά του από τον 6ο Βόλο, στην προσπάθειά του να πάρει το 5ο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρέμεινε στην 3η θέση με 63 βαθμούς στο +3 από τον ΠΑΟΚ, που όμως έχει παιχνίδι λιγότερο.