Super League: Πέρασε από το Περιστέρι και «πέταξε» στην κορυφή η ΑΕΚ

Super League: Πέρασε από το Περιστέρι και «πέταξε» στην κορυφή η ΑΕΚ

Η «Ένωση» επικράτησε 1-0 στον εξ αναβολής αγώνα με τον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι στον εξ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες πάτησαν από την αρχή με αξιώσεις τις περιοχές των αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα στους τερματοφύλακες. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 21′, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Ανδρέα Γιαννιώτη. Στη συνέχεια αύξησαν την πίεσή τους, ξεκινώντας από το αμυντικό τρίτο των γηπεδούχων, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε αρκετά λάθη. Στο 31ο λεπτό, μετά από μία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιντιμπέ έστρωσε τη μπάλα στον Τσούμπερ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Η ΑΕΚ είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες αμέσως μετά, με τα τελειώματα των Σιντιμπέ και Ελίασον να μην είναι ιδανικά. Στο 43′ η ΑΕΚ είδε για δεύτερη φορά τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, αυτή τη φορά από τελείωμα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Η πρώτη σημαντική στιγμή του δεύτερου μέρους ήρθε στο 50ο λεπτό, μετά από κεφαλιά του Αραούχο, η οποία πέρασε οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι παίκτες του Κρις Κόλμαν θέλησαν να κατευνάσουν την αγωνιστική υπεροχή των φιλοξενούμενων. Η κατοχή ήταν πλέον πιο μοιρασμένη, σε σύγκριση με το εκκωφαντικό 70-30 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 65′ ο Ουαλός τεχνικός άλλαξε την επιθετική τριάδα του, θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση. Οι συγκεκριμένες κινήσεις έδωσαν άλλη πνοή στον Ατρόμητο, που έγινε άμεσα πολύ απειλητικός. Στο 80′ οι Περιστεριώτες έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Κλωναρίδη να αστοχεί από κοντινή απόσταση μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Φριντζόνσον. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης έκανε μια εξαιρετική ενέργεια και τροφοδότησε τον Τζαβίδα από τα δεξιά, ο οποίος έστειλε τη μπάλα οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μην εκμεταλλεύονται την ανωτερότητά τους στο τελευταίο μισάωρο και την ΑΕΚ να παίρνει το υπερπολύτιμο τρίποντο.