Euroleague: Τρομερός ο Ολυμπιακός ήπιε το… αίμα των «νυχτερίδων» της Βαλένθια

Euroleague: Τρομερός ο Ολυμπιακός ήπιε το… αίμα των «νυχτερίδων» της Βαλένθια

Επιβλήθηκε με 92-85 στην Ισπανία

Ένας τρομερός Ολυμπιακός στο  β' ημίχρονο και ειδικά στην γ' περίοδο (30-13 το επιμέρους σκορ) ήπιε το... αίμα των «νυχτερίδων» της Βαλένθια στην Ισπανία απόψε, καθώς επιβλήθηκε με 92-85 και έκανε την 7η σερί νίκη του στην Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν πρώτοι στην βαθμολογία με 18 νίκες και 7 ήττες.

Στον αντίποδα, η Βαλένθια υποχώρησε σε 13-12, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της στην οκτάδα.

Το ματς

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση η οποία τον διατήρησε φυσικά στην κορυφή για έκτη σερί αγωνιστική και φυσικά επιβεβαίωσε τα λόγια όλων πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέχρι τώρα.

Η Βαλένθια αρκετά γρήγορα και με 2/2 τρίποντα του Ντούμπλιεβιτς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-4 (2΄). Η προσπάθεια του Παπανικολάου με πόντους και ασίστ έριξε τη διαφορά (10-9, 4'), αλλά όχι για αρκετή ώρα. Τα λάθη στην «ερυθρόλευκη» επίθεση και η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους Ισπανούς που βρέθηκαν στο +14 (23-9, 8') με σουτ από τους Πρέπελιτς και Κλαβέρ.

Η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ άλλαξε αρκετά την επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», ο Παπανικολάου σκόραρε σε κάθε του προσπάθεια και με βελτιωμένη άμυνα η κατάσταση στο παρκέ και το σκορ άλλαξαν μετά από σερί 15-0 (25-25, 12'). Ο Ντούμπλιεβιτς έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» κι έδωσε λύση στην επίθεση της ομάδας του, αν και τον βοήθησαν και οι Πειραιώτες με τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν. Πλέον οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δικό τους σερί 10 αναπάντητων πόντων και προηγήθηκαν ξανά με 35-25 (17'). Πλέον ο ρυθμός άνηκε ξεκάθαρα στους γηπεδούχους, το γήπεδο... κατηφόρισε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-35.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο πιο επιθετικός τόσο στην πίσω πλευρά του γηπέδου, όσο και στην μπροστινή. Ο Παπανικολάου παρέμενε «καυτός», ο Γουόκαπ ευστόχησε δύο φορές από τα 6.75 και το ματς με νέο σερί (0-15) ξεκίνησε από την αρχή σε ότι αφορά το σκορ (50-52, 26'). Το καλάθι του Τζόουνς έκοψε το σερί, αλλά όχι και τον ρυθμό των παικτών του Μπαρτζώκα. Ο Γουόκαπ με νέο τρίποντο και με τους Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ να... ξυπνούν έγινε το 52-57 (28') και το 58-65 στο τέλος της περιόδου.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε σταματημό, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και το μόνο που χρειαζόταν μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ήταν να παραμείνει πιστός στις αμυντικές αρχές του. Και το έκανε. Και αφού το έκανε, τα πάντα στην επίθεση έγιναν πανεύκολα με τον ΜακΚίσικ και τον Παπανικολάου να δίνουν διαφορά 15 πόντων (58-73, 33'). Ο Πρέπελιτς επέστρεψε στο παρκέ και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του για μία τελευταία αντεπίθεση (69-75, 36'), αλλά ο Βεζένκοβ με 7 διαδοχικούς δικούς του πόντους έδωσε ηρεμία άπαντες και ουσιαστικά διέλυσε την ψυχολογία των αντιπάλων του (69-80, 38').

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-35, 58-65, 85-92

Πηγή: gazzetta