Euroleague: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο – Διέλυσε την Άλμπα με 93-60

Euroleague: «Σίφουνας» ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο – Διέλυσε την Άλμπα με 93-60

Οι ερυθρόλευκοι διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας

Ακόμα ένα μάθημα μπάσκετ παρέδωσε ο Ολυμπιακός στην Euroleague, καθώς πέρασε σαν... σίφουνας από το Βερολίνο, όπου διέλυσε την Άλμπα με 93-60, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Οι ερυθρόλευκοι διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 17 νίκες και 7 ήττες, ενώ οι Γερμανοί υπέστησαν στην 18η ήττα τους,

Η διάρκεια στο κομμάτι της άμυνας και ο «συνήθης-ύποπτος» της επίθεσης, Σάσα Βεζένκοβ (28 πόντους, 13 ριμπάουντ), απλοποίησαν το έργο των Πειραιωτών.

Το ματς

Για μία ακόμη αναμέτρηση η ομαδικότητα και η ποιότητα που χαρακτηρίζει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κάλυψε το κενό των Κώστα Σλούκα και Πίτερς με αποτέλεσμα να έχει πάρει αγκαζέ την πρώτη θέση της διοργάνωσης εδώ και περίπου ένα μήνα. Οι Πειραιώτες πλησιάζουν όλο και περισσότερο όχι μόνο στη μαθηματική πρόκρισή τους στα playoffs, αλλά και στο πλεονέκτημα έδρας σε αυτά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον συνηθισμένο καλό τρόπο και χάρη στην καλή του άμυνα, αλλά και στο τρίποντο του Βεζένκοβ προηγήθηκε με 0-7 (3'). Το πρόβλημα ήταν πως Φαλ και Μπλακ πολύ γρήγορα φορτώθηκαν με 2 φάουλ υποχρεώνοντας τον Μπαρτζώκα να ρίξει και τον τρίτο ψηλό του Μπολομπόι) γρήγορα στο παρκέ. Οι Γερμανοί με τρίποντο του Σμιθ μείωσαν σε 10-12 (5'), όμως το διάστημα μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου άνηκε στον Βεζένκοβ ο οποίος πότε με σκορ και πότε με ασίστ (τρίποντο Παπανικολάου) έδωσε διψήφιο προβάδισμα (10-21, 9'). Στο λεπτό που απέμενε ο Κάνααν με τρίποντο, κλέψιμο και ασίστ μετέτρεψε το σκορ σε 13-28.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα γνώριζαν καλά πως έπρεπε να διατηρήσουν τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης και ενέργειας στην πίσω πλευρά του παρκέ. Στην επίθεση... μιλούσε η ικανότητα και η αυτοπεποίθηση. Οι αλλαγές του κόουτς διαφοροποιούσαν απλά τους πρωταγωνιστές με τον ΜακΚίσικ να κάνει το 15-35 (14'). Οι Γερμανοί με 3/3 τρίποντα σε λίγα δευτερόλεπτα μείωσαν σε 27-41 (17') και διατηρώντας τον ρυθμό υπέρ τους πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να αναγράφει 35-45.

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν υπόθεση των σέντερ αφού ο Φαλ και ο Λάμερς ήταν οι μοναδικοί εκφραστές των επιθέσεων (39-50, 23'). Όταν μπήκαν στην εξίσωση και άλλοι ήταν για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» και τα τρίποντα από Βεζένκοβ και Γουόκαπ έκαναν το 41-58 (25'). Ο Παπανικολάου με τον Κάνααν δέσποζαν στην άμυνα, ο Γουόκαπ με δύο τρίποντα και ασίστ έδωσε την ώθηση και ο Φαλ συνέχισε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα. Η εκπληκτική απόδοση των «ερυθρόλευκων» αποτυπώθηκε και στο σκορ (43-72, 30').

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για να πέσει σε «λακκούβες» του παρελθόντος, ο καιρός που έχανε τις διαφορές έχει περάσει κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στο Βερολίνο. Ο Γουόκαπ με τον Βεζένκοβ συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει πιο γρήγορα το double double, ο Μπολομπόι κάρφωνε και η διαφορά μεγάλωνε αφού πίσω καλάθι δεν έμπαινε με τίποτα (49-86, 34'). Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με το πάρτι να συνεχίζεται μέχρι την κόρνα της λήξης και το 60-93.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-45, 45-73, 60-93

Πηγή: gazzetta