Euroleague: «Προσκύνησε» και η Εφές τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Euroleague: «Προσκύνησε» και η Εφές τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 76-70

Ένας αποφασισμένος Ολυμπιακός κατάφερε απόψε να κερδίσει και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντόλου Εφές στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν την τουρκική ομάδα να... προσκυνήσει με 76-70 για την Euroleague.

Έτσι ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 23 αγωνιστικές με 16 νίκες και 7 ήττες μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία έχει κερδίσει και στους δύο μεταξύ τους αγώνες και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε απολαυστική βραδιά τους Λούντζη (13π., 7ρ., 2κλ.) και Βεζένκοβ (23π. 3ρ., 3ασ.)

Το ματς

Μπροστά σε 11.500 αφηνιασμένους οπαδούς του, ο Μπαρτζώκας απολάμβανε το δημιούργημά του και τις λύσεις που έρχονταν από όποιον παίκτη έριχνε στο παρκέ με κορυφαίο όλων τον Μιχάλη Λούντζη φυσικά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον κλασικό πλέον τρόπο του. Χέρια παντού και εκπληκτική άμυνα σε συνδυασμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν νωρίς νωρίς το 8-0 (3’). Η Αναντολού Εφές με την καλή της τριάδα περιφερειακών (Μίτσιτς, Λάρκιν, Κλάιμπερν) προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Πειραιώτες δεν τους χάριζαν το παραμικρό κι έτσι με σκορ από τους Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Φαλ η διαφορά πήγε στο +12 (18-6, 7’). Χωρίς ίχνος υπερβολής αρκετά σουτ των φιλοξενούμενων κατέληγαν σε airball και αν δεν υπήρχαν οι 2/7 βολές το δεκάλεπτο θα τελειώνε με μεγαλύτερο σκορ από το 22-13.

Ο Αταμάν θέλοντας να ανακατέψει τα πράγματα έριξε σχήμα με τέσσερις κοντούς (Λάρκιν, Μπομπουά, Μίτσιτς, Κλάιμπερν) και τον Ζίζιτς, όμως ο ΜακΚίσικ είχε τις απαντήσεις και διατηρήθηκε η διαφορά στο ίδιο επίπεδο (26-18, 14’). Οι διαδοχικές συνεργασίες Λάρκιν, Ζίζιτς έδωσαν πόντους στους Τούρκους, όμως ο Λούντζης σαν έτοιμος από καιρό (πάλι) με 11 δικούς του πόντους φρόντισε για το 38-25 (18’) ξεσηκώνοντας 12.000 κόσμο στην εξέδρα.

Ο Μίτσιτς ήταν ξεκάθαρο πως θα ηγούνταν της προσπάθειας της Εφές να μειώσει το σκορ. Ο Σέρβος πότε με δύσκολα καλάθια και πότε με ασίστ βοήθησε αρκετά την ομάδα του, όμως αυτή δεν πέτυχε τον στόχο της κι ο λόγος; Οι 11 διαδοχικοί πόντοι του Βεζένκοβ σε διάστημα δύο λεπτών οι οποίοι μετέτρεψαν το σκορ σε 56-41 (26’). Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για λίγο τη συγκέντρωσή του, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους και κάπως έτσι βρήκαν τρόπο να μειώσουν σε 59-52 (30’).

Η ατομική ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της Αναντολού Εφές της προσφέρει το δικαίωμα να τρέξει κάποια πολύ καλά δίλεπτα κι ένα τέτοιο έφερε το σκορ στο 62-58 (32’) μετά από εύστοχα τρίποντα (Μπράιαντ, Λάρκιν). Σε εκείνο το σημείο όμως η άμυνα του Ολυμπιακού και τα κλεψίματα του Λούντζη διέκοψαν τον ρυθμό της Εφές και έφεραν μία μορφή «ανάσας» μετά και το τρίποντο του Βεζένκοβ για το 70-61 (36’). Η ομάδα του Αταμάν προσπάθησε με σουτ πίσω από τα 6.75 να μπει ξανά στο ματς, όμως ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε και πανηγύρισε μία ακόμη νίκη με 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 41-31, 59, 52, 76-70

Πηγή: gazzetta