Μουντιάλ 2022 – Αργεντινή: Αιματηροί πανηγυρισμοί με ένα νεκρό κι ένα 5χρονο παιδί σε κώμα – 31 τραυματίες

Μουντιάλ 2022 – Αργεντινή: Αιματηροί πανηγυρισμοί με ένα νεκρό κι ένα 5χρονο παιδί σε κώμα – 31 τραυματίες

Πάνω από 5.000.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για τους παγκόσμιους πρωταθλητές

Η Αργεντινή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 1986 και περισσότερα από 5 εκατ. άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να υποδεχθούν την εθνική ομάδα που θριάμβευσε στο Μουντιάλ 2022, χωρίς να αποφευχθούν και τα άσχημα γεγονότα, όμως, αφού υπήρξε νεκρός και τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός 5χρονου παιδιού.

Η Αλμπισελέστε κατάφερε για 3η φορά στην ιστορία της να πατήσει στην κορυφή του κόσμου, με την αναμονή να είναι πολύ μεγάλη για μια χώρα με τέτοια παράδοση στο ποδόσφαιρο. Λογικό ήταν, επομένως, άπαντες στην Αργεντινή να τρελαθούν, όπως φάνηκε και από την απίστευτη υποδοχή στον Μέσι και τους συμπαίκτες του.

Δυστυχώς, όμως, δεν αποφεύχθηκαν και τα άσχημα γεγονότα. Όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, ένας 24χρονος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από οροφή το βράδυ της Κυριακής (18/12), μετά το τέλος του τελικού, ενώ ένα 5χρονο παιδί βρίσκεται σε κώμα αφού δέχθηκε στο κεφάλι ένα κομμάτι μάρμαρο που ξεκόλλησε από το μνημείο στην Plaza San Martin, όπου βρισκόταν με τους γονείς του μετά τη λήξη του τελικού.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 31 τραυματισμοί τη Δευτέρα (20/12) στη βόλτα που έκανε η εθνική Αργεντινής στους δρόμους τον… ουρανό του Μπουένος Άιρες, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή κανενός εξ αυτών των 31.