Μουντιάλ 2022: Θριαμβευτικά η Αργεντινή στον τελικό με 3-0 επί της Κροατίας – Δείτε τα highlights

Μουντιάλ 2022: Θριαμβευτικά η Αργεντινή στον τελικό με 3-0 επί της Κροατίας – Δείτε τα highlights

Περιμένει τον αντίπαλό της από τον ημιτελικό της Τετάρτης μεταξύ της Γαλλίας και του Μαρόκου

Σαφώς πιο ουσιαστική η Αργεντινή νίκησε απόψε στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 την Κροατία με 3-0 και προκρίθηκε θριαμβευτικά στον τελικό της Κυριακής. Η αλμπισελέστε περιμένει να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της από το ζευγάρι Γαλλίας-Μαρόκου, που θα συγκρουστεί αύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Κατάρ.

Μπορεί οι Κροάτες να είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως η Αργεντινή είχε την ουσία. Έτσι στο 34' ο Μέσι έκανε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Χούλιαν Άλβαρες σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα, Λιβάκοβιτς.

Τα επόμενα πέντε λεπτά έγιναν εφιαλτικά για την Κροατία, αφού σε μια κόντρα επίθεση και αφού κέρδισε δύο κόντρες μπαίνοντας στην περιοχή, ο Χούλιαν Άλβαρες πέτυχε το 2-0 στο 39'.

Αν δεν ήταν μάλιστα ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Αργεντινή θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ πριν από το ημίχρονο, όμως ο 27χρονος έδειξε σπουδαία reflex σε σκαστή κεφαλιά του Μακ Άλιστερ (41΄).

Η ομάδα του Μόντριτς θέλησε να αντιδράσει, αλλά όλα τελείωσαν στο 69', όταν και πάλι ο Χούλιαν Άλβαρες έκανε το 3-0, έπειτα από ενέργεια του Μέσι.

Έτσι η Αργεντινή θα είναι στον τελικό της Κυριακής και δείχνει πολύ δυνατή, ακόμα κι αντίπαλός της είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (86΄Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παρέδες (62΄Μαρτίνες), Φερνάντες, Ντε Πολ (74΄Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86΄Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74΄Ντιμπάλα)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46΄Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50΄Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς (81΄Μάγιερ), Πάσαλιτς (46΄Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72΄Λιβάγια)