Μουντιάλ 2022: Καταιγιστική και χωρίς τον Ρονάλντο η Πορτογαλία στους «8» – Διέλυσε την Ελβετία με 6-1 – Δείτε τα highlights

Μουντιάλ 2022: Καταιγιστική και χωρίς τον Ρονάλντο η Πορτογαλία στους «8» – Διέλυσε την Ελβετία με 6-1 – Δείτε τα highlights

Ο Φερνάντο Σάντος άφησε στον πάγκο τον σταρ της ομάδας του και τον έβαλε αλλαγή ως τιμωρία για την συμπεριφορά του στο προηγούμενο ματς

Μπορεί και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία,όπως απέδειξε απόψε κόντρα στην Ελβετία, την οποία διέλυσε με 6-1 και πέρασε στους «8» του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει το εκπληκτικό Μαρόκο, που απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι.

Ο Φερνάντο Σάντος τιμώρησε τον Ρονάλντο, για την συμπεριφορά του στον προηγούμενο ματς με τη Νότια Κορέα και την δυσφορία που εξέφρασε κατά την αλλαγή και τον άφησε στον πάγκο. Τον πέρασε αλλαγή στο 73', όταν ήδη το σκορ ήταν 5-1 υπέρ της Πορτογαλίας, ενώ ο αντικαταστάστης του Γκονσάλο Ράμος είχε πετύχει τρία γκολ!

Ο Ράμος άνοιξε το σκορ στο 17' με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ, ενώ στο 33' ο Πέπε έκανε το 2-0 με κεφαλιά και μ' αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο β' ημίχρονο η Πορτογαλία και πάλι ήταν ανώτερη από την Ελβετία και έκανε το 3-0 στο 51' με τον Γκονσάλο Ράμος και στο 55' το 4-0 με την Γκερέιρο.

Οι Ελβετοί μείωσαν στο 58' με τον Ακάνζι σε 4-1, όμως ο Γκονσάλο Ράμος ανέβασε και πάλι τον δείκτη του σκορ, κάνοντας το 5-1 στο 67' με περίτεχνο, σκαφτό, πλασέ πάνω από τον Ζόμερ.

Πάντως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ένα γκολ στο 84', αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ωστόσο, οι Πορτογάλοι συνέχισαν αν απειλούν και στις καθυστερήσεις (90'+2) ο Ραφαέλ Λεάο με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 6-1 και έδωσε ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του.

Δείτε τα highlights του αγώνα: