Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πέταξε έξω από του «8» την Ισπανία το Μαρόκο με ήρωα τον Μπόνο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πέταξε έξω από του «8» την Ισπανία το Μαρόκο με ήρωα τον Μπόνο

Η Αφρικανική ομάδα έστειλε στο... σπίτι της την ομάδα του Λουίς Ενρίκε επικρατώντας 3-0 στα πέναλτι

Ιστορία γράφει το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στους Ισπανούς στη διαδικασία των πέναλτι (3-0) και έστειλαν… σπίτι την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, χωρίς να μπορεί κάποια ομάδα να απειλήσει. Στο 12ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική του παιχνιδιού. Το Μαρόκο κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο, όμως ο Χακίμι έστειλε την μπάλα λίγω πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο της κατοχής, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπόνο. Στο 27′, ο Ασένσιο βγήκε τετ α τετ με τον Μαροκινό γκολκίπερ, ωστόσο έστειλε την μπάλα στην πλαϊνή πλευρά των διχτύων. Στο 33ο λεπτό ο Μαζραουί επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με τον Σιμόν να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 42ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ο Μπουφάλ σέντραρε στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Αγκέρντ πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η Ισπανία θέλησε να μπει πιο επιθετικά και απείλησε στο 55′, με τον Πέδρι να εκτελεί με κοντινή πάσα ένα φάουλ από πλάγια θέση, όμως το δυνατό σουτ του Όλμο βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπόνο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ακόμη και μετά τις αλλαγές του Ισπανού προπονητή, δυσκολευόταν να βρει λύσεις και διαδρόμους προς την εστία του Μαρόκου. Επόμενη σημαντική ευκαιρία στο 86′, με το Μαρόκο να απειλεί, μετά από σέντρα από τα δεξιά του Χακίμι, ο Σαμπιρί προσπάθησε να γυρίσει το κορμί του, αλλά έκανε αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Σιμόν. Ο Μοράτα απείλησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την κεφαλιά του όμως να είναι άστοχη. Ο Μπόνο απέκρουσε απευθεία φάουλ του Όλμο στο 90+5′ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, όμως το Μαρόκο έχασε την πρώτη τεράστια ευκαιρία στο 104′, με τον Σεντίρα, μετά την κάθετη του Ουνάχι, να στέλνει την μπάλα πάνω στον Σιμόν. Η “Φούρια Ρόχα” είχε πνίξει με το παιχνίδι της το Μαρόκο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελική με καλές προϋποθέσεις. Τα λεπτά κυλούσαν με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν και το παιχνίδι να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς ο Σαράμπια στο 123′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προσπάθεια, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Ισπανών στην αναμέτρηση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Σαμπιρί
1-0 Σαράμπια (δοκάρι)
2-0 Ζίγιες
2-0 Σολέρ (απέκρουσε)
2-0 Μπενούν (απέκρουσε)
2-0 Μπουσκέτς (απέκρουσε)
3:0 Χακίμι