Δεν βλέπουν φως στην ΑΕΚ

Ημέρα των Φώτων σήμερα, κι όμως τα πράγματα στην ΑΕΚ δείχνουν πιο σκοτεινά από ποτέ. Γιατί ούτε η ανακοίνωση Βιντιάδη, αλλά ούτε και η εικόνα της Ένωσης στην Τρίπολη φώτισαν το μέλλον της ομάδας, σύμφωνα με το sportfm.

Στενεύουν τα περιθώρια

Για περίπου μισή ώρα στην Τρίπολη η ΑΕΚ έδειχνε μία άλλη ομάδα από εκείνη που ολοκλήρωσε αποκαρδιωτικά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Σκόραρε, απειλούσε, δεν κινδύνευε απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, δημιουργώντας προσδοκίες πως κάτι έχει αλλάξει στο 2013. Η συνέχεια έφερε την ανώμαλη προσγείωση. Τρία “παιδικά” γκολ, αδυναμία να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, καθώς και καμία βοήθεια από τον πάγκο (από προπονητή και αλλαγές) έφεραν την ήττα με 3-1 και διατηρούν την ΑΕΚ μετά από 16 αγωνιστικές στον πάτο.

Απομένουν 14 αγωνιστικές για να σώσει η ΑΕΚ την παρτίδα και με εικόνα σαν τη χθεσινή μετά το ημίωρο αυτό μοιάζει ανέφικτος στόχος. Τα αγωνιστικά κενά είναι χτυπητά, η ανάγκη ενίσχυσης επιτακτική, όπως πλέον και οι νίκες. Ακολουθεί μία πεντάδα αγώνων, όπου η Ένωση αντιμετωπίζει διαδοχικά Ξάνθη εντός, Άρη εκτός, ΟΦΗ εντός, Πανιώνιο εντός και Κέρκυρα εκτός, όπου απαιτείται μεγάλη συγκομιδή βαθμών, πριν ακολουθήσει το ακόμη πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Ο χρόνος είναι… χρήμα

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη κάθε άλλο παρά αισιοδοξία έφερε. Ο επενδυτής και οι συνεργάτες του ζήτησαν άλλες 30 μέρες για να διαπιστώσουν αν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια (και να δουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, συμπληρώνουμε εμείς) για να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΚ. Όμως η ομάδα έχει ανάγκη τα χρήματα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Όχι μόνο για να κάνει μεταγραφές, αλλά σε πρώτη φάση για να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως και να πληρώσει κάποιους παίκτες που είναι στα όριά τους και μπορούν με προσφυγή να κερδίσουν την ελευθερία τους για να βρουν ομάδα μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα καταβάλλει μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τον Δημήτρη Βιντιάδη να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ και μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα βρει ανταπόκριση σε αντίθεση με τις προηγούμενες.

Όσο για μεταγραφές; Πλέον οι ελπίδες στηρίζονται στον Άλκη Φωτίου που δείχνει θετικός στη χρηματοδότηση κάποιων εξ αυτών με ορισμένο αντίτιμο που δεν έχει καθοριστεί. Για την ώρα, πάντως, φαίνεται πως θα γίνει προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τον Γιάννη Κοντοέ και να «ενεργοποιηθεί» ξανά στην ομάδα, καθώς η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ.