Μουντιάλ 2022: Η Κόστα Ρίκα σόκαρε την Ιαπωνία στο 81ο λεπτό – Δείτε τα highlights

Μουντιάλ 2022: Η Κόστα Ρίκα σόκαρε την Ιαπωνία στο 81ο λεπτό – Δείτε τα highlights

Άνω κάτω ο όμιλος με… δράστη τον Φούλερ

Μπορεί να την είχαν ξεγραμμένη μετά την επτάρα από την Ισπανία, όμως η Κόστα Ρίκα αντέδρασε, νίκησε την Ιαπωνία με γκολ του Φούλερ στο 81′ κι ελπίζει για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ιάπωνες είχαν μεν ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Γερμανίας, είχαν όμως και την υποχρέωση της νίκης αυτή τη φορά, τόσο επειδή αυτή θα τους έφερνε μια ανάσα από την πρόκριση, όσο και επειδή ήταν το φαβορί. Και αυτό, όπως φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν τους άρεσε και τόσο.

 

Στο τέλος του πρώτου μέρους οι Ασιάτες δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία φάση και αυτό, προφανώς, ήταν αρνητικό. Το θετικό ήταν πως ούτε η Κόστα Ρίκα, η οποία έχει και την κατοχή της μπάλας, έκανε κάτι καλό δημιουργικά. Ανούσια κατοχή, κάποια σουτ χωρίς νόημα, γενικά το πρώτο 45λεπτο έφυγε χωρίς να καταγραφεί ούτε μία ευκαιρία και αυτό περιγράφει και το… θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες.

 

Τα πράγματα, πάντως, βελτιώθηκαν στην επανάληψη, η οποία άρχισε με τον Νάβας να αποκρούει στο 46′ το δυνατό σουτ του Μορίτα, ενώ στο 63′ ο Σόμα είχε την ευκαιρία να απειλήσει με φάουλ από πολύ καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Γενικά, η Ιαπωνία ήταν αυτή που προσπαθούσε περισσότερο και κυνηγούσε το γκολ, αλλά η Κόστα Ρίκα ήταν αυτή που το πέτυχε τελικά.

 

Στο 81′ ο Φούλερ πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και με πλασέ νίκησε τον Γκόντα για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 89′ ο Νάβας είπε «όχι» στον Καμάντα, στην τελευταία ευκαιρία των Ασιατών για να ισοφαρίσουν.

Ιαπωνία: Γκόντα, Γιαμάνε (62′ Μιτόμα), Ιτακούρα, Ναγκατόμο (46′ Χιρόκι Ίτο), Γιοσίντα, Έντο, Ντόαν (67′ Τζούνια Ίτο), Μορίτα, Καμάντα, Σόμα (82′ Μιναμίνο), Ουέντα (46′ Ασάνο).

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ντουάρτε, Οβιέδο, Κάλβο, Γουάστον, Φούλερ, Μπόρχες (89′ Σάλας), Τόρες (65′ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Κοντρέρας (65′ Μπένετ), Κάμπελ (90′ Τσακόν).