Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Βαλένσια έγραψε ιστορία στην ισοπαλία του Εκουαδόρ με την Ολλανδία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο Βαλένσια έγραψε ιστορία στην ισοπαλία του Εκουαδόρ με την Ολλανδία

Ο άσος της Φενερμπαχτσέ πέτυχε το γκολ της ομάδας του στο 1-1 με τους «οράνιε» σκοράροντας για 6ο σερί παιχνίδι σε Μουντιάλ

Ιστορία έγραψε ο 33χρονος Ένερ Βαλένσια στο παιχνίδι του Εκουαδόρ με την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς πέτυχε 6ο σερί γκολ σε Μουντιάλ και έδωσε την ισοπαλία (1-1) στην ομάδα του με αντίπαλο την Ολλανδία.

Η αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε με τους "οράνιε" να απειλούν πρώτοι στο 6′ και να βρίσκει δίχτυα. Ένα λάθος γύρισμα του Καϊσέδο έδωσε την ευκαιρία στον Κλάασεν να κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και να τροφοδοτεί τον Χάκπο, ο οποίος με ένα δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλίντες, γράφοντας το 1-0. Έπειτα από το γκολ που πέτυχε η Ολλανδία, το Εκουαδόρ προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 32′ η πρώτη καλή στιγμή με τον Βαλένσια που βρήκε χώρο και έκανε ένα δεξί σουτ, με τον Νόπερτ να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος απείλησε πρώτο το Εκουαδόρ στο 49′ και βρήκε δίχτυα. Οι παίκτες του Αλφάρο έκλεψαν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ολλανδίας και έπιασαν στον "ύπνο" την άμυνα των "οράνιε", με τον Εστουπινιάν να κάνει το σουτ και τον Νόπερτ να αποκρούει, για να πάρει το ριμπάουντ ο Βαλένσια και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 59′ ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του Εκουαδόρ, με εξαίρεση το γκολ, όταν σουτ του Βαλένσια σταμάτησε στα πόδια του Φαν Ντάικ, η μπάλα έφτασε στον Πλάτα που έκανε αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόπερτ. Το δεύτερο μέρος άνηκε στον Ισημερινό, σε αντίθεση με την Ολλανδία που η εικόνα της ήταν κακή μετά την ισοφάριση και κινδύνευσε να δεχτεί και δεύτερο γκολ σε πολλές στιγμές. Ο Βαλένσια αποχώρησε ως τραυματίας από την αναμέτρηση στο 90′.