Super League: «Καθάρισε» ο Ανδρούτσος για τον Ολυμπιακό στην Λιβαδειά

Super League: «Καθάρισε» ο Ανδρούτσος για τον Ολυμπιακό στην Λιβαδειά

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 του Λεβαδειακού

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καθώς απόψε κέρδισε στην έδρα του Λεβαδειακού με 1-0 χάρη σε γκολ του Ανδρούτσου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι παραμένει στο -10 από την κορυφή και στρέφει πλέον την προσοχή του στο κυριακάτικο (13/11) ντέρμπι με την ΑΕΚ, από την οποία είναι στο -4.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και το έκαναν, απειλώντας στο 2′ με το σουτ του Χουάνγκ που έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει στο 8′ η μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Μπιέλ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαρκόφσκι, ο οποίος απέκρουσε. Όπως και να έχει, ο τρόπος με τον οποίο άρχισαν το ματς οι Πειραιώτες άρεσε στον Μίτσελ, αλλά δεν του άρεσε το γεγονός ότι μετά το 15′ ο ρυθμός έπεσε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Βοιωτοί, οι οποίοι ήταν σχεδόν πάντα σε θέση άμυνας, να μην πιέζονται ιδιαίτερα, να μη νιώθουν κάποιον μεγάλο κίνδυνο, έχοντας βάλει ως στόχο να κρατήσουν το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στόχος που δεν επιτεύχθηκε, αφού στο 40′ ο Χάμες σέντραρε, η άμυνα απομάκρυνε και η μπάλα κατέληξε στον Ανδρούτσο, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Γκολ που μέτρησε οριστικά μετά την εξέταση του VAR, προκειμένου να δουν αν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τον τερματοφύλακα Μάρκοβιτς τη στιγμή που σούταρε ο Ανδρούτσος.

Η ομάδα του Μίτσελ, επομένως, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και όταν επέστρεψε από αυτά είδε τον Λεβαδειακό να απειλεί σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52′ με την κεφαλιά του Δούμτσιου που έφυγε άουτ και στο 54′ με το σουτ του Βράκα που είχε την ίδια κατάληξη. Δύο λεπτά μετά, στο 56′, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο δεύτερο γκολ μετά την ωραία κάθετη του Ελ Αραμπί ια τον Μασούρα αλλά ο Μάρκοβιτς πρόλαβε την τελευταία στιγμή, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με το σκορ στο 0-1.

Σκορ που διατηρούσε ζωντανό τον Λεβαδειακό, αλλά οι Πειραιώτες ήταν σοβαροί και κράτησαν τη νίκη, περιμένοντας πλέον το ντέρμπι της Κυριακής (13/11) με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Βήχος, Βινίσιους, Σκβάρκα, Πέτρε, Βρακάς, Λιάγκας (39′ Τζημόπουλος), Νίκας, Τσάπρας.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (77′ Άβιλα), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (77′ Μπόουλερ), Μπιέλ (83′ Φορτούνης), Χάμες (83′ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί.