Europa League: Πρώτος βαθμός για τον Ολυμπιακό (0-0) με την Καραμπάγκ

Europa League: Πρώτος βαθμός για τον Ολυμπιακό (0-0) με την Καραμπάγκ

Οι «ερυθρόλευκοι» ανταποκρίθηκαν αμυντικά, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά πάλι δεν έφθασαν στη νίκη

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 7ο όμιλο του Europa League αποσπώντας εκτός έδρας ισοπαλία από την Καραμπάγκ, καθώς εμφανίσθηκε βελτιωμένος στον ανασταλτικό τομέα, παρά τις εκπλήξεις που επεφύλαξε στην ενδεκάδα ο Μίτσελ, ξεκινώντας με τον Ντόι στην τρίαδα των στόπερ, τον Βρουσάι να παίρνει όλη την δεξιά πλευρά και τον Εμβιλά στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας από την αρχή του αγώνα και επιχείρησαν να πιέσουν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έδειξαν να ανταπεξέρχονται με ευκολία και μετά το πρώτο 20λεπτο εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που άφηναν οι γηπεδούχοι και έβγαιναν στην αντεπίθεση, έχοντας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου τρεις-τέσσερις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ενώ απειλήθηκαν μόνο στο 13΄ με το σουτ του Κάντι να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 23΄ ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στο γκολ όταν ο Ντόι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 33΄ η σέντρα του Ρέμπτσουκ από αριστερά κόπηκε πριν φθάσει η μπάλα στον Ουί Τζο που περίμενε σε καλή θέση. Στο 38΄ ο Κούντε βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Αμπυμπακάρ Καμαρά σε θέση μέσα αριστέρα και αυτός επιχείρησε μία σέντρα σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στο 44΄ το δυνατό σουτ του Κούντε έξω από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια ο Μαγκομενταλίγεφ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο και μετά τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Μπίελ στο 59΄ να πλασάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Μαγκομενταλίγεφ ήταν στην θέση του και μπλόκαρε σταθερά. Στο 60΄ ο Μίτσελ πέρασε Μαρσέλο και Βαλμπουενά στη θέση των Μπίελ και Ουί Τζο και στο 68΄ έβγαλε τον Κούντε για να μπει ο Εμβιλά. Στο 72΄ η Καραμπάγκ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο β΄ μέρος με το σουτ του Όζοβιτς να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η Καραμπάγκ όσο περνούσε η ώρα πίεζε ακόμη περισσότερο για να φθάσει στο γκολ, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και να κρατάει το μηδέν, την ίδια ώρα που η Φράιμπουργκ διέλυε με 4-0 την Ναντ στη Γαλλία και σφράγιζε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στην διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Conference League.