Europa League: Τραγικός ο Ολυμπιακός 0-3 από την Φράιμπουργκ – Δείτε βίντεο

Europa League: Τραγικός ο Ολυμπιακός 0-3 από την Φράιμπουργκ – Δείτε βίντεο

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης μετά και τη νίκη με 3-0 της Καραμπάχ επί της Ναντ

Μία ακόμη βαριά εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του πορεία με 3-0 από την Φράιμπουργκ, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητές του για την κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο, για να συνεχίσει στο Europa League, αλλά ακόμη και για το Conference League, καθώς η Καραμπάχ κέρδισε την Ναντ με 3-0 στο Μπακού.

Το τι θα συνέβαινε στο "Γ. Καραϊσκάκης" φάνηκε από το 1ο λεπτό, όταν ο Μπα έκανε τραγικό λάθος πασάροντας ουσιαστικά στον Κιρέχ, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και απέκρουσε ο Βατσλίκ. Ωστόσο, δεν είχε την ίδια τύχη στο 5΄, όταν ο Γκριφό εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Χέφλερ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ολομόναχος και σκόραρε.

Στο 12΄ ο Σισέ δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή έφθασε στον Γκρέγκοριτς, το πλασέ του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ. Στο 18΄ και στο 21΄ η Φράιμπουργκ έφθασε και πάλι κοντά στο γκολ με τα σουτ των Γκρέγκοριτς και Κιρέχ να αποκρούει ο Βατσλίκ.

Στο 25΄ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κιρέχ από τα αριστερά να τροφοδοτεί με το μυτάκι την μπάλα, περνώντας την ανάμεσα σε Σισέ και Μπα στον Γκρέγκοριτς και αυτός μόνος του απέναντι στον Βατσλίκ να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη και τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα στο 39΄, όταν ο Μασούρας έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ουί-Τζο Χουάνγκ ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Φλέκεν στα αριστερά, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και στην ο Μπιέλ από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.  Στο 40΄ ο Ντόαν δοκίμασε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά του Βατσλίκ, ο οποίος απέκρουσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Φράιμπουργκ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47΄ με το σουτ του Έγκεσταϊν να κοντράρει στο πόδι του Εμβιλά και τον Βατσλίκ να αποκρούει και στο 52΄ να φθάνει σε ένα ακόμη γκολ με τον Γκίντερ από αριστερά να γυρνάει με κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας, όπου βρέθηκε ανενόχλητος ο Γκρέγκοριτς, ο οποίος πλάσαρε άνετα τον Βατσλίκ για το 0-3.

Στο 63΄ ο Κορμπεράν έκανε και πάλι διπλή αλλαγή, αυτή τη φορά στην επίθεση, περνώντας στον αγόνα τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες στις θέσεις του ανύπαρκτου στον αγώνα Μπόουλερ και του Μασούρα αντίστοιχα, ωστόσο οι Γερμανοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αν και έριξαν τον ρυθμό τους, διαχειρίστηκαν το παιχνίδι ώστε να μην κινδυνέψουν και να φύγουν με τους 3 βαθμούς από το Φάληρο.

Στην βαθμολογία του ομίλου μετά από 2 αγωνιστικές η Φράιμπουργκ προηγείται με 6 βαθμούς, Καραμπάχ και Ναντ έχουν από 3 και ο Ολυμπιακός 0.