Formula 1 – GP Γαλλίας: Θρίαμβος Φερστάπεν, εγκατέλειψε ο Λεκλέρκ

Formula 1 – GP Γαλλίας: Θρίαμβος Φερστάπεν, εγκατέλειψε ο Λεκλέρκ

Ο Μονεγάσκος προπορευόταν και μάλιστα με άνεση αλλά ένα λάθος του τον έστειλε εκτός πίστας - Δείτε βίντεο

Μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στη Γαλλία, αφού εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Σαρλ Λεκλέρκ μετά το ατύχημα που είχε και είδε πρώτος την καρό σημαία, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του από τον οδηγό της Ferrari.

Η εκκίνηση του γκραν πρι δεν είχε κάποια έκπληξη σε ό,τι αφορά τους πρώτους δύο, με τον Λεκλέρκ να κρατάει την 1η θέση και τον Φερστάπεν τη 2η, με τον Ολλανδό να πιέζει πολύ από την πρώτη στιγμή και τελικά να κάνει pit stop στον 16ο γύρο για να βάλει σκληρή γόμα.

Ο Λεκλέρκ, από την άλλη, συνέχισε χωρίς αλλαγή ελαστικών, αλλά στον 18ο γύρο ήρθε η καταστροφή: Έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, κατέληξε στον τοίχο από προστατευτικά ελαστικά και για ακόμη μία φορά ο οδηγός της Ferrari εγκατέλειψε.

 

 

Έτσι, όλα έγιναν πολύ εύκολα για τον Φερστάπεν ο οποίος στη συνέχεια έκανε περίπατο και πήρε εύκολα τη νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στο πρωτάθλημα, με τον Χάμιλτον να τερματίζει στη 2η θέση και τον έτερο οδηγό της Mercedes, τον Ράσελ, να παίρνει την 3η.

Τα αποτελέσματα του γκραν πρι Γαλλίας: