F1: Νικητής ο Λεκλέρκ στην Αυστρία, μπροστά από τον Φερστάπεν

F1: Νικητής ο Λεκλέρκ στην Αυστρία, μπροστά από τον Φερστάπεν

Στην τρίτη θέση ο Χάμιλτον και στην τέταρτη ο Ράσελ

Μπορεί να φαινόταν εύκολο το απόγευμα για την Ferrari στην Αυστρία και στο γκραν πρι της Formula 1, όμως στο τέλος καριδοχτύπησε ο Σαρλ Λεκλέρκ, αλλά κράτησε τη νίκη. Ο Μονεγάσκος οδηγός κράτησε την πρωτιά από τον Μαξ Φερστάπεν, παρότι στους τελευταίους γύρους αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα του.

Ευχαριστημένος είναι και ο Ολλανδός της Red Bull, παρότι ξεκίνησε στην pole position, καθώς τόσο ο Λεκλέρκ, όσο και ο Κάρλος Σανθ με Ferrari ήταν σαφώς πιο γρήγοροι. Ωστόσο, ο Ισπανός έμεινε από το μηχανή στους τελευταίους γύρους και δεν μπόρεσε να περάσει ξανά τον Φερστάπεν.

Έτσι ο Λιούις Χάμιλτον, που εκμεταλλεύτηκε τα γεγονότα ήρθε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο, ενώ τέταρτος ήταν ο ομόσταυλός του, Τζορτζ Ράσελ.

Ο Πέρεζ με την άλλη Red Bull εγκατέλειψε, έπειτα και από ένα ατύχημα που είχε στο ξεκίνημα με τον Ράσελ.  Στην δεκάδα μπήκαν ο Οκόν με Alpine, ο Μικ Σουμάχερ με Haas, ο Νόρις με McLaren, ο Μάγκνουσεν με Haas, ο Ρικιάρντο με McLaren και ο Αλόνσο με Alpine.

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φερστάπεν 208 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Λεκλέρκ με 170 και τρίτος ο Πέρεζ με 151 πόντους. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η Red Bull προηγείται με 359 βαθμούς και ακολουθεί η Ferrari με 303.