Προκριματικά Conference League: Για να γουστ-Άρης – Συνέτριψε με 5-1 την Γκόμελ στο Χαριλάου

Προκριματικά Conference League: Για να γουστ-Άρης – Συνέτριψε με 5-1 την Γκόμελ στο Χαριλάου

Τι κι αν προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης με επιθετικό κρεσέντο «κλείδωσε» την πρόκριση από το πρώτο ματς

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Άρης από το 11', όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον αναχαιτίσει η Γκόμελ, την οποία συνέντριψαν απόψε με 5-1 στο Χαριλάου για τα προκριματικά του Conference League.

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δίνουν αμέσως εξαιρετικό ρυθμό, όπως εξαιρετική ήταν και η ατμόσφαιρα στις εξέδρες, με τα γκολ να μην αργούν. Και το πρώτο, μάλιστα, προκάλεσε σοκ αφού ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 11′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Άφι που κόντραρε και στον Φαμπιάνο για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα (0-1).

Παρ’ όλα αυτά, οι κίτρινοι δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα: Σπρώξιμο, έστω όχι και το πιο… δυνατό, στον Πάλμα, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1). Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος πήρε τα πάνω της ψυχολογικά λόγω της σωστής αντίδρασής της και στο 297′ λίγο έλειψε να πάρει και το προβάδισμα με τον Καμάτσο που βγήκε τετ α τετ, αλλά καθυστέρησε και τελικά αστόχησε.

Μικρό το κακό για τον Άρη, όμως, αφού το 2-1 ήρθε στο επόμενο λεπτό και μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο, αφού ο Ιτούρμπε με τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Προβάδισμα που έγινε ακόμη μεγαλύτερα αμέσως μετά, στο 31′, αφού οι Θεσσαλονικείς κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα και ο Πάλμα πέρασε την κάθετη για τον Καμάτσο, ο οποίος έγραψε το 3-1.

Καταιγισμός

Η ομάδα του Μπούργος, όπως καταλαβαίνει κανείς, ήλεγχε την κατάσταση αφού είναι εμφανώς ανώτερη από την αντίπαλό της και στο δεύτερο ημίχρονο, απλά, ανέβασε κι άλλο το σκορ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά, όσο κι αν λέμε ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούννα γίνουν, την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Πάλμα και αυτός ήταν που έγραψε το 4-1 στο 61′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε ώστε οι οπαδοί να συνεχίσουν το πάρτι στις εξέδρες, με τον Μπούργος να αρχίζει στη συνέχεια τις αλλαγές και τον Πάλμα να συνεχίζει ακάθεκτος, γράφοντας και δεύτερη ασίστ (συν ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι) στο 78′, όταν πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Γκρέι, ο οποίος έγραψε εύκολα το 5-1.

Άρης: Κουέστα, Ομπουντάγιο, Λέισμαν, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταμπό (70′ Ντιόπ), Ιτούρμπε (70′ Μαντσίνι), Πάλμα , Καμάτσο, Γκρέι.

Γκόμελ: Σαντόβσκι, Γιούρι, Αφι, Ματβέιτσικ, Κουσίτσκι, Καστρόβ, Μπάγκα, Σέντκο, Αλεξέγιεβιτς (44′ Ανουφρίεφ), Αντεόλα (73′ Γιερμάκοβιτς), Μάκας (73′ Γκογκολασβίλι).