Conference League: Ώρα Ευρώπης για ΠΑΟΚ και Άρη

Conference League: Ώρα Ευρώπης για ΠΑΟΚ και Άρη

Αντιμετωπίζουν Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ

Για ένα θετικό αποτέλεσμα παίζουν σήμερα ΠΑΟΚ και Άρης κόντρα σε Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ αντίστοιχα, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ που φιλοξενείται από τη Λέφσκι Σόφιας στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» (Πέμπτη 21/7, 20:00), ευελπιστεί να πραγματοποιήσει μία πορεία ανάλογη της περυσινής, όταν κι έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι αποτυχίες απέναντι σε Μόλντε, Κόλος Κοβαλίβκα και Αστάνα τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται να έχουν πεισμώσει τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος είναι, στα χαρτιά, το απόλυτο φαβορί για να συνεχίσει στη διοργάνωση, ωστόσο χρειάζεται να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο. Ο Αργεντινός τεχνικός προέβη σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο η εικόνα των φιλικών αναμετρήσεων – τρεις στην Αυστρία και δύο στην Ελλάδα – ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Ο Άρης προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, αλλά απομένει να φανεί κατά πόσο έχουν «δέσει» οι παλιοί με τους νέους.

Η Γκόμελ, πάντως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τίποτα δε θυμίζει την ομάδα της περυσινής σεζόν. Έπειτα από 15 αγωνιστικές στην Vysshaya League, η ομάδα του Βλάντιμιρ Νεβίνσκι βρίσκεται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα – 10η σε σύνολο 16 συλλόγων – έχοντας συλλέξει μόλις 20 βαθμούς. Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, γνώρισε την εντός έδρας ήττα με σκορ 3-0 από τη Μινσκ, αποτέλεσμα που έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί εννέα αγώνων (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες). Ήττα που, επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε γκρίνια στις τάξεις του συλλόγου.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27/7, 21:00 και πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τυπικά γηπεδούχο την Γκόμελ, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.