Κύπελλο Ελλάδας: «Κουλούρια» στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού – Έληξε 0-0 στην Τούμπα

Κύπελλο Ελλάδας: «Κουλούρια» στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού – Έληξε 0-0 στην Τούμπα

Στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα κριθεί ποια ομάδα θα προκριθεί στον τελικό - Δείτε τα highlights

Χωρίς νικητή έληξε απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες τήρησαν το έθιμο της εποχής και έφεραν... κουλούρια στην Τούμπα, δηλαδή 0-0, σε ένα ματς που ήταν μοιρασμένο. Η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Το παιχνίδι άρχισε με τους ερυθρόλευκους να παίζουν κυρίως από δεξιά με τον Ροντρίγκες που έψαχνε και έβρισκε τον Μασούρα. Δύο φορές το έκαναν στο πρώτο 10λεπτο και τη μία από αυτές, στο 10′, ο Έλληνας άσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, όπως επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζε να ψάχνει το γκολ με τον ίδιο τρόπο, παίζοντας δηλαδή από δεξιά με τον Ροντρίγκες, την ίδια ώρα που αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνάς της και παράλληλα έψαχνε τα πατήματά της δημιουργικά.

Στο 32′, πάντως, οι Θεσσαλονικείς την είχαν την ευκαιρία τους και ήταν και πολύ καλή, αφού ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και βρήκε το χώρο για να πλασάρει, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε και κράτησε το 0-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για ημίχρονο οι δύο ομάδες.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που είχε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του και έτσι άρχισε και το δεύτερο, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται και σε ευκαιρίες. Οι ασπρόμαυροι κέρδιζαν κόρνερ ή φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή, χωρίς όμως από αυτά να προκύπτει κάτι καλό.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης και ήταν φανερό όσο περνούσε η ώρα ότι χρειαζόταν κάποιες αλλαγές. Ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως, περίμενε μέχρι το 79ο λεπτό για να κάνει τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, βγάζοντας Ροντρίγκες και Τικίνιο για να βάλει Καρβάλιο και Ελ Αραμπί αντίστοιχα.

Χωρίς, όμως, και πάλι να αλλάξει κάτι, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και να δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Φαλήρου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79′ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (87′ Κούντε), Γκάρι Ροντρίγκες (79′ Καρβάλιο), Μασούρας (93′ Βρουσάι), Τικίνιο (79′ Ελ Αραμπί).