Euroleague: «Μπάτσα» στην Μπάρτσα ο Ολυμπιακός – «Κλείδωσε» την 3η θέση

Euroleague: «Μπάτσα» στην Μπάρτσα ο Ολυμπιακός – «Κλείδωσε» την 3η θέση

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 73-66

Σπουδαίος ήταν ο Ολυμπιακός απόψε στο ΣΕΦ, όπου έριξε... μπάτσα στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την 3η θέση της κανονικής περιόδου στην Euroleague, παίρνοντας και το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 73-66.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει ακόμη και στη δεύτερη θέση (με ήττα της Ρεάλ στην τελευταία αγωνιστική από τη Μπάγερν στη Μαδρίτη). Οι Πειραιώτες βελτίωσαν σε 19-9 το ρεκόρ τους και εκτός απροόπτου αποφεύγουν στα πλέι οφ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και στις δύο πλευρές. Η άμυνά της εμπόδιζε τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να βρουν καλές επιλογές και στην άλλη πλευρά με πολλές πάσες έβρισκαν συνέχεια ασίστ (2-10, 4’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα άλλαξε πάραυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και η εκπληκτική άμυνα των παικτών σε συνδυασμό με τα δύο τρίποντα (Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ) ισορρόπησαν την κατάσταση (10-12, 8’).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά στο +8 (15-23, 22’), όμως σαν σε επανάληψη του προηγούμενου διαστήματος ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά γρήγορα (30-32, 17’) με τους ΜακΚίσικ και Ζαν Σαρλ να σκοράρουν. Πάντως το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 33-40 χάρη σε ένα τρίποντο του Καλάθη από τα 8.5 μέτρα υπό πίεση.

Μπορεί η τρίτη περίοδος να ξεκίνησε με τρίποντο του Ουόκαπ, αλλά ακολούθησαν 0/4 βολές. Στην άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις και ξέφυγε με 38-47 (25’) έχοντας πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς. Η άμυνα βελτιώθηκε, όμως στην άλλη πλευρά κυριαρχούσε η αστοχία με τις βολές να συνεχίζουν να βρίσκουν σίδερο με αποτέλεσμα να χαθεί ευκαιρία να μειώσει ο Ολυμπιακός το σκορ ακόμη περισσότερο. Ενα κάρφωμα του Μάρτιν και ένα τρίποντο του Βεζένκοβ, έβαλαν για τα καλά και τον κόσμο στην εξίσωση και το αποτέλεσμα φάνηκε στον πίνακα του σκορ (48-47, 28’) ενώ το δεκάλεπτο έληξε με τρίποντο του ΜακΚίσικ (51-48).

Σε όλο το παιχνίδι «έπεφταν» κορμιά κι ήταν λογικό να μην αλλάξει τίποτα στη φιλοσοφία των δύο αντιπάλων όσο κυλούσε ο χρόνος. Ο ΜακΚίσικ είχε απάντηση σε κάθε άμυνα της Μπαρτσελόνα (60-60, 37’). Τα καλάθια έμπαινα με κόπο, λεπτομέρειες θα έκριναν τον νικητή αφού οι άμυνες λειτουργούσαν άψογα και το τρίποντο του Ουόκαπ, το κόψιμο του Παπανικολάου στον Σανλί και το δικό του καλάθι που ακολούθησε ήταν οι λεπτομέρειες που χρειάζονταν (69-63, 39’).

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

Πηγή: Gazzetta