Euroleague: «Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο και ηττήθηκε από την Άλμπα

Euroleague: «Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο και ηττήθηκε από την Άλμπα

Η γερμανική ομάδα επιβλήθηκε με 90-75

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περιορίσει την παραγωγικότητα της Άλμπα (μέτρησε 13/21 τρίποντα) με αποτέλεσμα να δει το σερί των τεσσάρων νικών του να σταματάει στο Βερολίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 90-75 από τη γερμανική ομάδα, για την 29η αγωνιστική της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 16-10, χωρίς όμως να απειλείται η τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, η Άλμπα πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη της και βελτίωσε σε 11-16 το ρεκόρ της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να αστοχούν σε προσπάθειες από κοντινή απόσταση, ωστόσο η καλή τους άμυνα δεν επέτρεψε κάτι περισσότερο στην Άλμπα από το να προηγηθεί με 7-2 (3') και με 9-6 (6') ύστερα από διαδοχικά καλάθια του Φαλ. Το τρίποντο του Ουόκαπ και οι 5 πόντοι από τα χέρια του Βεζένκοβ διαφοροποίησαν τον τρόπο λειτουργίας της επίθεσης, αλλά και την ομάδα με το προβάδισμα (14-17, 9').

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να δυσκολεύονται να σκοράρουν και να κάνουν ένα μικρό διαγωνισμό λαθών. Τρεις παρόμοιες συνεργασίες με δημιουργό τον Σλούκα και εκτελεστή τον Μάρτιν διατήρησαν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (22-26, 15'). Ο Λο βρήκε χώρο δράσης όταν ο Ουόκαπ κάθισε στον πάγκο και με δικά του καλάθια έδωσε ώθηση και στους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα η Αλμπα να προσπεράσει 37-30 στο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πιο αγριεμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ σκόραραν και με τον Φαλ να δεσπόζει στην άμυνα, οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 39-40 (23'). Ο Λο όμως βρήκε και πάλι συνεχόμενα καλάθια και έτσι η χαρά του προβαδίσματος κράτησε λίγο (46-42, 25'). Τα προβλήματα του Ολυμπιακού μεγάλωναν αντί να μικραίνουν και οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο αυτό το γεγονός προηγούμενοι με +9 (55-46, 29').

Ο Μπαρτζώκας ήθελε να βάλει ξανά την ομάδα τους στις... ράγες. Σλούκας και Μάρτιν πρόσφεραν πολλά στην επίθεση και ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε έτοιμος να γυρίσει το ματς, αλλά τρία δύσκολα τρίποντα (Σίκμα, Σμιθ, Λο) του... έκοψαν τη φόρα (78-66, 36'). Το διάστημα μέχρι την κόρνα της λήξης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το ταμπλό να γράφει στο τέλος 90-75.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-30, 57-51, 90-75

Πηγή: Gazzetta