Europa League: Δίλεπτη αδράνεια ο Ολυμπιακός στο Μπέργκαμο και τώρα… τρέχει – Δείτε τα Highlights

Europa League: Δίλεπτη αδράνεια ο Ολυμπιακός στο Μπέργκαμο και τώρα… τρέχει – Δείτε τα Highlights

Η Αταλάντα με γύρισε το ματς στο β' ημίχρονο και επικράτησε με 2-1

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για την Αταλάντα να φέρει τα πάνω κάτω στο Μπέργκαμο και να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 2-1 στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League. Βεβαίως, ο επαναληπτικός θα γίνει στο Καραϊσκάκη και οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το γκολ του Τικίνιο στο 16′ έδωσε προβάδισμα και ψυχολογία στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να βγει καλά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στην επανάληψη, όμως, δύο γκολ του Τζιμσίτι μέσα σε δύο λεπτά έπειτα από δύο εκτελέσεις κόρνερ έδωσαν τη νίκη με ανατροπή στους μπεργκαμάσκι, με την πρόκριση να κρίνεται την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Το πρώτο ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ήταν να μην αιφνιδιαστούν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, να μην δεχθούν το γκολ που θα έκανε πολύ δύσκολη τη συνέχεια. Τελικά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν πέτυχε μόνο αυτό αλλά και κάτι παραπάνω. Πέτυχε αυτή το γκολ, στο 16′ με πολύ ωραίο σουτ του Τικίνιο, κάνοντας το 0-1 και παγώνοντας τους Ιταλούς, οι οποίοι μάλλον δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη.

Αυτό φάνηκε στα επόμενα λεπτά, αφού η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι προσπαθούσε να ανασυνταχθεί και να βρει ρυθμό. Κάτι που δεν κατάφερε πάντως, αφού δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει ευκαιρία. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο γκολ στο 34′, αλλά ο Ονιεκούρου που έκλεψε τη μπάλα από τον Τολόι έξω από την περιοχή του Μούσο τα έκανε όλα σωστά εκτός από το σουτ.

Δύο λεπτά μετά η Αταλάντα έγινε απειλητική αλλά η κεφαλιά του Πάσαλιτς μετά τη σέντρα του Μουριέλ έφυγε άουτ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα γκολ του Πεσίνα που σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μουριέλ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για τον Ολυμπιακό, αλλά το δεύτερο όχι… Οι Πειραιώτες δέχθηκαν αμέσως έντονη πίεση από τους μπεργκαμάσκι και κλείστηκαν στην άμυνά τους, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν με κάθε τρόπο το γκολ. Και τελικά βρήκαν… δύο μέσα σε δύο λεπτά και με τον ίδιο τρόπο: Από στημένες φάσεις και συγκεκριμένα από κόρνερ.

Η αρχή έγινε στο 61′, όταν ο Τζιμσίτι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-1, τονώνοντας την ψυχολογία της ομάδας του.

Δύο λεπτά μετά, ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν, οι Ιταλοί πήραν ξανά κόρνερ και ο Τζιμσίτι σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με σουτ από κοντά, μετά τη λάθος αντίδραση του Α. Καμαρά, γράφοντας το 2-1.

Μέσα σε ένα δίλεπτο είχαν έρθει τα πάνω-κάτω και ο Μαρτίνς προχώρησε αμέσως σε αλλαγές, με τους Μ. Καμαρά και Ελ Αραμπί αντί των Μασούρα και Τικίνιο, ελπίζοντας σε ισοφάριση. Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει στο 77′ αν ο Α. Καμαρά τελείωνε σωστά τη φάση μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μ. Καμαρά.

Δεν το έκανε όμως και τελικά η ήττα δεν αποφεύχθηκε, με σκορ όμως που μπορεί να ανατραπεί σε μια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Πετζέλα, Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46′ Μπογκά).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64′ Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Λόπες), Τικίνιο (72′ Ελ Αραμπί).

Δείτε τα Highlights