Εuropa Conference League: Ήττα… ελπίδας για τον ΠΑΟΚ στη Δανία από την Μίντιλαντ – Δείτε τα Highlights

Εuropa Conference League: Ήττα… ελπίδας για τον ΠΑΟΚ στη Δανία από την Μίντιλαντ – Δείτε τα Highlights

Έχασε με 1-0 και θα κοιτάξει να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς στην Τούμπα

Σταθερές παραμένοι οι ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Conference League για τον ΠΑΟΚ παρά την αποψινή ήττα του στη Δανία με 1-0 από την Μίντιλαντ. Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 20ο λεπτό και δεν μπόρεσαν να το ανατρέψουν, αλλά και θα κοιτάξουν να το κάνουν στη ρεβάνς της Τούμπας.

Αυτό, όμως, δεν τρομάζει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και λιγότερο στο δεύτερο, δεχόμενοι το γκολ στη μοναδική φάση που οι Δανοί πάτησαν περιοχή στο πρώτο μέρος.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε ότι πατούσε καλύτερα και στο 9′ είχε και την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Σίντκλεϊ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα στο δεξί, πλάσαρε και αστόχησε. Οι Θεσσαλονικείς πρέσαραν σωστά, έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν μπροστά, έχοντας καλή ευκαιρία στο 18′ με τον Ζίβκοβιτς, το πλασέ του οποίου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε καλά για τον ΠΑΟΚ, ήρθε αμέσως μετά η ψυχρολουσία: Ο Εβάντερ είδε το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας και έβγαλε πολύ ωραία για τον Αντερσον που έκανε κίνηση, κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με την ελληνική ομάδα να χρειάζεται λίγο χρόνο στη συνέχεια για να συνειδητοποιήσει τι έγινε… Και από τη στιγμή που το συνειδητοποίησε βγήκε ξανά στην επίθεση και πλησίασε στην ισοφάριση στο 44′, όταν ο Ζίβκοβιτς γέμισε ωραία για τον Τσιγγάρα, η κεφαλιά του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κάνει με την έναρξη του β’ μέρους την πρώτη αλλαγή, βγάζοντας τον Μιτρίτσα για να βάλει τον Μπίσεσβαρ, αλλά η Μίντιλαντ ήταν αυτή που έγινε πιο επικίνδυνη με το σουτ του Ίσακσεν που απέκρουσε ο Πασχαλάκης στο 50′.

Ήταν μια φάση που έδινε την εντύπωση ότι θα γίνει ένας… χαμός στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν έτσι. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο καλός όοσ στο πρώτο μέρος, οι Δανοί πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους για να ψάξουν τις αντεπιθέσεις και τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά καμία αξιόλογη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι κουράστηκαν κάποια στιγμή, αφού αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι τους μετά τη χειμερινή διακοπή, αλλά όσο κι αν το ήθελαν δεν τα κατάφεραν, με συνέπεια να πρέπει να νικήσουν με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς της Τούμπας για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Και στο τέλος θα είπαν «πάλι καλά που τελείωσε 1-0», αφού στο 90′ η Μίντιλαντ είχε δοκάρι σε τρομερό μακρινό σουτ του Τσαρλς.

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (60′ Μέγιερ), Ντιρ (60′ Παουλίνιο), Ίσακσεν (70′ Τσαρλς), Μπρουμάντο (70′ Λιντ), Σίστο (82′ Μαρόνι).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79′ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (69′ Βιεϊρίνια), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79′ Σοάρες), Μιτρίτσα (46′ Μπίσεσβαρ), Άκπομ

Δείτε τα Highlights