Διεθνές ένταλμα σύλληψης και έκδοση του Ρομπίνιο ζητάει η Ιταλία

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και έκδοση του Ρομπίνιο ζητάει η Ιταλία

Ο πρώην παίκτης της Μίλαν καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης για μοναδικό βιασμό 22χρονης

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τον Ρομπίνιο, αφού η εισαγγελία στο Μιλάνο ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για διεθνές ένταλμα σύλληψης του και παράλληλα θα ζητήσουν από τη Βραζιλία την έκδοσή του στην Ιταλία προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 ετών για τον ομαδικό βιασμό 22χρονης το 2013 στην ιταλική πόλη, μετά την οριστική καταδίκη του τον Ιανουάριο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αγωνιστεί στη Μίλαν από το 2010 ως το 2015 και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της συμμετοχής στον ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης κοπέλας στο Μιλάνο το 2013. Είναι μια υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα, τελικά, να καταδικαστεί ο Ρομπίνιο σε φυλάκιση 9 ετών, αλλά είναι αμφίβολο αν θα την εκτίσει.

Ο λόγος είναι ότι το Σύνταγμα της Βραζιλίας απαγορεύει την έκδοση πολιτών της σε άλλες χώρες, άρα το αίτημα της εισαγγελίας από το Μιλάνο αναμένεται να απορριφθεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι εισαγγελείς επιθυμούν να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση ο Ρομπίνιο θα μπορεί να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Ιταλία, αν βγει από τη Βραζιλία και πάει σε χώρα η οποία έχει συμφωνία έκδοσης με τους Ιταλούς.