Superleague: Τρίποντο τετράδας πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμίας

Superleague: Τρίποντο τετράδας πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Λαμίας

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» για την μάχη της εισόδου στα πλέι οφ πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» ήταν ιδανικό. Μπορεί να υπήρχε «μούρμουρα» για την επιλογή του Γιοβάνοβιτς να αρχίσει ο Φώτης Ιωαννίδης στην κορυφή επίθεσης, όμως ο νεαρός επιθετικός έδειξε τις προθέσεις του. Από μια εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο 22χρονος νίκησε τον Μπόγιαν Σαράνοφ με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και «έγραψε» το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά με τους Ιωαννίδη και Γκατσίνοβιτς να φτάνουν κοντά στο δεύτερο γκολ σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Σέρβος χαφ μάλιστα φάνηκε αρκετά ευδιάθετος, δημιουργώντας στο 15′ μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Αϊτόρ με την μπάλα να καταλήγει εν τέλει οριακά άουτ. Στη συνέχεια η Λαμία προσπάθησε να ισορροπήσει την εικόνα του αγώνα κρατώντας την μπάλα ανά διαστήματα. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με κάποιο τρόπο την εστία του Σωκράτη Διούδη. Από την άλλη, οι «πράσινοι» συνέχισαν την κυριαρχία τους στο χορτάρι ενώ έχασαν και μια καλή ευκαιρία με σουτ του Βιγιαφάνιες στο 40′.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς χαμηλότερος. Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαζε την ίδια ενέργεια στο πρώτο εικοσάλεπτο αν και δεν απειλούνταν. Στο 65′ ο Γκατσίνοβιτς είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους όταν σούταρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βιτάλ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες όμως και αυτός νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Ο Βραζιλιάνος είχε άλλη μια ευκαιρία, στο 80′ αυτή τη φορά. με την μπάλα να περνάει οριακά άουτ από σουτ του εκτός περιοχής. Δύο λεπτά μετά, από μια πάσα του νεοεισελθόντα Κουρμπέλη, ο Ιωαννίδης έκανε μια εξαιρετική κίνηση και με φοβερό τελείωμα «καθάρισε» το ματς κάνοντας το 2-0. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει και ροτέισον ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.