Θύρα 7 – Μνημόσυνο: «Άλκης ζωντανός για πάντα Αρειανός» φώναξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού

Θύρα 7 – Μνημόσυνο: «Άλκης ζωντανός για πάντα Αρειανός» φώναξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο μνημόσυνο για τα 41 χρόνια από την τραγωδία στη Θύρα 7 με 21 νεκρούς στις 8/2/1981

Σήμερα, 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 41 χρόνια από την τραγωδία της «Θύρας 7», όπου 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στους πανηγυρισμούς και στην προσπάθειά τους να βγουν μαζικά από την Θύρα 7 του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ύστερα από την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν ραντεβού έξω από το Καραϊσκάκη, στο μνημείο που έχει στηθεί για τους αδικοχαμένους 21 οπαδούς, το βράδυ της Δευτέρας (7/2) στις 9:00 το βράδυ για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών της 8ης Φλεβάρη του 1981.

Τα συνθήματα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» και «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κι οι νεκροί σου», δόνησαν για μία ακόμα φορά την ατμόσφαιρα, ωστόσο, το χθεσινοβραδινό μνημόσυνο ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένο και για έναν ακόμα λόγο.

Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού έχει παγώσει το πανελλήνιο και δεν θα μπορούσε να λείπει από το προσκλητήριο των ψυχών στο Καραϊσκάκη. Εκτός από το πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» και το οποίο ανέγραφε «Καλό ταξίδι Αλκη», ο 19χρονος έγινε σύνθημα στα χείλη τους. «Αλκης ζωντανός για πάντα αρειανός» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι κι ακολούθως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.