Super League: Νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, αλλά χωρίς χαμόγελα

Super League: Νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, αλλά χωρίς χαμόγελα

Σε βαρύ κλίμα έγινε το ματς λόγω της δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου

Πικρή γεύση είχε για τον Άρη η αποψινή νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 στις καθυστερήσεις, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς έγινε υπό το βάρος της δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Χαριλάου, μόλις 200 μέτρα από το σημείο που σκότωσαν το νεαρό παιδί.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με γκολάρα του Εντιαγέ, η Ένωση ισοφάρισε στο 85′ με γκολάρα του Αραούχο και τελικά τη διαφορά έκανε ο Σάκιτς στο 95′, δίνοντας στους γηπεδούχους μια νίκη που τους διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την 6άδα.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους Θεσσαλονικείς να απειλούν για πρώτη φορά στο 10′ με το σουτ του Σάσα που απέκρουσε δύσκολα ο Τσιντώτας. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου γενικά έδειχνε πιο αποφασισμένη και στο 19′ είχε νέα προσπάθεια για κάτι καλό με το σουτ του Εντιαγέ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακα της Ένωσης, η οποία δυσκολευόταν επιθετικά.

Στο 25′, πάντως, είχαν την πρώτη τους προσπάθεια και οι φιλοξενούμενοι με το σουτ του Τσούμπερ που έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει νέα ατομική προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 27′, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει αυτή τη φορά. Λίγα λεπτά μετά, στο 30′, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά την πτώση του Σάσα αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι δεν υπήρχε παράβαση από τον Τζαβέλλα και η απόφαση ακυρώθηκε, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο για να απειλήσουν.

Αυτό γινόταν κυρίως με σουτ, όπως αυτό του Ματίγια που απέκτουσε ο Τσιντώτας στο 43′, για να έρθει τελικά το γκολ αμέσως μετά. Και ήταν γκολάρα. Ο Λούμορ από αριστερά έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Εντιαγέ με τακουνάκι από τη γωνία της μικής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Άρη (1-0).

Η ΑΕΚ ήταν, πλέον, υποχρεωμένη να αντιδράσει και με την έναρξη της επανάληψης ο Αργύρης Γιαννίκης έβγαλε τον Σάκχοφ και έβαλε τον Μάνταλο, θέλοντας να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1. Κίνηση που δεν έφερε, πάντως, τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν και τόσο βελτιωμένοι σε σχέση με το α’ μέρος.

Από το 60′, πάντως, ήταν περισσότερο εκνευρισμένοι, αφού ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Αραούχο, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι. Από εκεί και πέρα, στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, γεγονός που θεωρητικά ήταν υπέρ του Άρη, αφού έβλεπε τα λεπτά να περνάνε και να μην αλλάζει κάτι. Μέχρι που ήρθε το 85ο…

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Αραούχο με εκπληκτικό ψαλιδάκι μετά τη σέντρα του Γκαρσία έγραψε το 1-1, αλλά δεν ήταν αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Και δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα επειδή στο 95′ ο Σάκιτς με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα και έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στους Θεσσαλονικείς που παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (91′ Λόπεθ), Ματίγια, Σάσα, Ιτούρμπε (62′ Γκαρσία), Εντιαγέ (83′ Σάκιτς), Μανσίνι (83′ Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (74′ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (74′ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85′ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46′ Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ.

Οι φωτογραφίες των αγώνων της Super League 1 θα είναι μόνο ασπρόμαυρες, όπως αποφάσισε το σωματείο των φωτορεπόρτερ, ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού στη Θεσσαλονίκη.