Super League: «Καθάρισε» ο Μάνταλος για την ΑΕΚ μέσα στη Νεάπολη

Super League: «Καθάρισε» ο Μάνταλος για την ΑΕΚ μέσα στη Νεάπολη

Με γκολ του στο 21' έδωσε τη νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού

Το υπέροχο γκολ του Μάνταλου στο 21', μετά από τον εκπληκτικό συνδυασμό του Άμραμπατ με τον Μισελέν, έδωσε στην ΑΕΚ μια καθοριστική νίκη μέσα στη Νεάπολη με 1-0 επί του Ιωνικού για την 14η αγωνιστική της Super League.

Έτσι η Ένωση, μείωσε την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 8 πόντους και ελπίζει ότι μπορεί στο μέλλον να εκμεταλλευτεί κάποια στραβοπατήματα των ερυθρολεύκων για να ξαναμπεί πάλι στο κόλπο τουν τίτλου.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά οι κιτρινόμαυροι πήραν τη μπάλα και οι Νικαιώτες ήταν, όπως πάντα, καλά οργανωμένοι πίσω, αποφεύγοντας να αφήσουν κενούς χώρους. Αυτό, όπως είναι λογικό, δυσκόλευε το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκαν τον τρόπο για να φτάσουν εκεί που ήθελαν.

Στο 21′ ο Άμραμπατ πέρασε ωραία για τον Μισελέν και αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Μάνταλο να εκτελεί από κοντά τον Χουτεσιώτη για το 0-1. Ήταν η πρώτη φάση για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και οδήγησε σε γκολ, γεγονός που θεωρητικά θα απλοποιούσε κάπως τα πράγματα ενόψει της συνέχειας του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ είχε και στο 26′ ένα διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ που έφυγε άουτ και γενικά ήταν καλύτερη, ήλεγχε την κατάσταση και στο 38′ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, αφού ο Μάνταλος στην αντεπίθεση έβγαλε τετ α τετ τον Τσούμπερ αλλά ο Χουτεσιώτης είπε «όχι». Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ένωση άγγιξε ξανά το δεύτερο γκολ αλλά δεν το πέτυχε, αυτή τη φορά με την κεφαλιά του Τζαβέλλα που έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το κόρνερ του Άμραμπατ.

Στο β’ μέρος, πάντως, ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα και στα πρώτα τρία λεπτά είχε δύο καλές στιγμές με τους Λένις και Άοσμαν, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Είτε γιατί η μπάλα έφυγε άουτ, στην προσπάθεια του πρώτου, είτε επειδή ο Τσιντώτας μπλόκαρε το σουτ του δεύτερου.

Γενικά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με σουτ να βρουν τη λύση αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 71′, όταν ο Τσούμπερ βρήκε ωραία τον Αραούχο, το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε ο Χουτεσιώτης. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαξε το δεύτερο γκολ και στο 83′ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ μετά τη γυριστή κεφαλιά του Αραούχο, με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-1.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας (66′ Ματσούκας), Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (86′ Καμπράλ), Κιάκος (66′ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (70′ Σάκχοφ), Άμραμπατ (83′ Γέβτιτς), Μάνταλος (70′ Γκαρσία), Τσούμπερ (91′ Μήτογλου), Αραούχο (83′ Ανσαριφάρντ).