Champions League: Ανελέητη η Μπάγερν πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα – Κερδισμένη η Μπενφίκα

Champions League: Ανελέητη η Μπάγερν πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα – Κερδισμένη η Μπενφίκα

Χαμός έγινε και στον 7ο όμιλο, όπου την πρόκριση στους «16» πήραν οι Λιλ και Σάλτσμπουργκ

Η πτωτική πορεία της Μπαρτσελόνα συνεχίζεται και από απόψε βρίσκεται εκτός Champions League, καθώς η Μπάγερν αποδείχθηκε ανελέητη στο Μόναχο και την κέρδισε με 3-0 για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μεγάλη κερδισμένη η Μπενφίκα, που επικράτησε με 2-0 στην έδρα της με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου και πήρε την δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» του θεσμού στον 5ο όμιλο. Πρώτη και μόνο με νίκες τερμάτισε η Μπάγερν.

Η πορτογαλική ομάδα έφτασε στους 8 πόντους και άφησε την ισπανική στους 7 βαθμούς και πλέον η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της στα πλέι οφ του Europa League.

Στον 7ο όμιλο έγινε... σκοτωμός, αφού και οι τέσσερις ομάδες διεκκδικούσαν την πρόκριση στους «16» και ταυτόχρονα τη μία θέση που οδηγεί στο Europa League. Ωστόσο, τα εισιτήρια για την επόμενη φάση τα πήραν Λιλ και Σάλτσμπουργκ, που είχαν το πάνω χέρι στη βαθμολογία, ενώ η Σεβίλλη θα συνεχίσει στο Europa League. Η Λιλ έκανε μεγάλο ματς κέρδισε με 3-1 στη Γερμανία την Βόλφσμπουργκ, τερματίζοντας πρώτη, ενώ η Σάλτσμπουργκ βγήκε δεύτερη μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλης στην Αυστρία.

Στον 6ο όμιλο το σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε Αταλάντα και Βιγιαρεάλ αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης στο Μπέργκαμο. Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει την Πέμπτη (9/12). Οι δύο ομάδες διεκδικούν την 2η θέση, καθώς την πρωτιά την είχε εξασφαλίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την περασμένη αγωνιστική και το τελικό 1-1 στο Όλντ Τράφορντ ήταν διαδικαστικό για την αγγλική ομάδα, αλλά άφησε και εκτός Europa League την Γιουνγκ Μπόις.