Champions League: Πατατράκ για την Τσέλσι στις καθυστερήσεις – Έχασε την πρωτιά από την Γιουβέντους

Champions League: Πατατράκ για την Τσέλσι στις καθυστερήσεις – Έχασε την πρωτιά από την Γιουβέντους

Ισοφαρίστηκε στο 90'+4 από την Ζενίτ σε 3-3 και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου η ιταλική ομάδα που κέρδισε 1-0 την Μάλμε

Ένα γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό για την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League. Δράστης ο Ερόχιν στο 90+4’ για λογαριασμό της Ζενίτ στο 3-3 με την Τσέλσι στην Αγία Πετρούπολη. Έτσι η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε τη συνθήκη και προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη, επικρατώντας με 1-0 της Μάλμε στο Τορίνο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Το «χρυσό» γκολ για την Γιουβέντους πέτυχε ο Κέαν στο 18ο λεπτό.

Μέχρι την προτελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν με 12 πόντους και μάλιστα η Τσέλσι είχε το αβαντάζ, επειδή είχε καλύτερη διαφορά γκολ από την Γιουβέντους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ωστόσο, η Ζενίτ πάλεψε το παιχνίδι και παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-2 με γκολ του Βέρνερ και αφού η αγγλική ομάδα είχε κάνει ανατροπή στο σκορ, αντέδρασε, ισοφάρισε και σιγούρεψε την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του Europa League.

Η Τσέλσι είχε προηγηθεί στο 2' με τον Βέρνερ, όμωςοι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει τα δεδομένα με γκολ των Κλαουντίνιο στο 38' και Αζμούν στο 44', όμως το παιχνίδι κράτησε το ενδιαφέρον του μέχρι το φινάλε, όπου τα γκολ έπεσαν... βροχή και τελικά ευνοήθηκε η Γιουβέντους. Κι αυτό γιατί στην κλήρωση για τους «16» θα αντιμετωπίσει μία εκ των δεύτερων των άλλων 7 ομίλων.

Ζενίτ (Σερτζέι Σεμάκ): Κερζάκοφ, Καραβάεβ, Μπάριος, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Σάντος, Γουέντελ, Κουζγιάγεφ, Κλαουντίνιο, Μάλκολμ, Αζμούν

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Σαρ, Αθπιλικουέτα, Σαούλ (75΄Μάρκος Αλόνσο), Μπάρκλεϊ (65΄Ζίγιες), Μάουντ, Βέρνερ, Χάντσον - Οντόι (65΄Πούλισικ), Λουκάκου (75΄Χάβερτζ)