Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη εγχώρια ήττα για τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά – Αβαντάζ Άρη για τη ρεβάνς με τον ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη εγχώρια ήττα για τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά – Αβαντάζ Άρη για τη ρεβάνς με τον ΟΦΗ

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-2 από τον Λεβαδειακό, ενώ οι κίτρινοι επικράτησαν 3-1 της ομάδας της Κρήτης

Μια μεγάλη έκπληξη έγινε στο Κύπελλο Ελλάδας σήμερα, καθώς ο Λεβαδειακός υποχρέωσε στην πρώτη εγχώρια ήττα του τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε με 3-2 στην Λιβαδειά, αλλά θα έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη για να προκριθεί στους προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο «χτύπημα» των γηπεδούχων ήρθε στο 3′, όταν ο Πολέτο με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Κούντε και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον ανοίγοντας το σκορ. Εξέλιξη που δεν περίμενε κανείς, αλλά υπήρχε και πιο τρελή και ήρθε αμέσως μετά.

Στο 6′, πριν καλά-καλά καταλάβουν τι έγινε, οι Πειραιώτες δέχθηκαν και δεύτερο γκολ! Ο Παναγιώτου εκτέλεσε κόρνερ και ο Νίκας βρήκε λίγο τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0! Το απόλυτο σοκ, δηλαδή, για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε.

Ο Πορτογάλος προπονητής, όπως και όλοι όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι, περίμενε την αντίδραση των παικτών του και αυτή, όπως αναμενόταν, όντως ήρθε. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 16′ με κεφαλιά του Τικίνιο μετά την εκτέλεση κόρνερ, άγγιξαν το γκολ στο 17′ με τους Τικίνιο – Ονιεκούρου που δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλές θέσεις και τελικά μείωσαν στο 26′.

Ο Βρουσάι εκτέλεσε το φάουλ και ο Σεμέδο, στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από απουσία μηνών, με κεφαλιά βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 41′ ο Λεβαδειακός στάθηκε άτυχος έχοντας δοκάρι σε ωραίο σουτ του Νίλι στην κίνηση.

Κράτησε τη νίκη

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ευκαιρία των Βοιωτών, το δεύτερο άρχισε με ευκαιρία του Ολυμπιακού, αφού στο 50′ ο Νιεκούρου έκανε ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ αλλά ο Σαμάσα απέκρουσε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή αλλά όχι ουσία στο παιχνίδι τους και στο 61′ δέχθηκαν νέο σοκ, αφού οι γηπεδούχοι έβαλαν και τρίτο γκολ!

Ο Χάμοντ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, έκανε τη σέντρα και ο Δούμτσιος, ο οποίος επίσης είχε μπει ως αλλαγή, νίκησε τον Σεμέδο και με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Σκορ που δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ οι γηπεδούχοι, πάντως, αφού δύο λεπτά μετά, στο 63′, ο Ονιεκούρου έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Λόπες με ωραίο σουτ μείωσε σε 3-2.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει, με τη ρεβάνς να έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι αναμενόταν.

Λεβαδειακός: Σαμάσα, Βλάχος (59′ Χάμοντ), Νίκας (74′ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59′ Μουτίνιο), Λινάρδος (52′ Δούμτσιος), Πολέτο (74′ Αλμπάνης).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46′ Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46′ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82′ Μαρίνος), Αλγκασίμ Μπα (46′ Λόπες), Ονιεκούρου, Τικίνιο.

Φαβορί ο Άρης

Η εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της πόλης, πριν λίγες μέρες, έδωσε ψυχολογία στον Άρη και αυτό φάνηκε και στον πρώτο αγώνα με τον ΟΦΗ για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος, με τους Κρητικούς να αντιδρούν και να μειώνουν στην επανάληψη, για να έρθει όμως στο 90′ το γκολ του Ιτούρμπε για το 3-1, με το οποίο η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει τον πρώτο λόγο πλέον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι, πήραν από τα πρώτα λεπτά τη μπάλα, πίεσαν και τελικά δεν άργησαν να πάρουν και το προβάδισμα: Στο 13′ ο Βούρος τράβηξε τον Καμαρά, οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι, ο διαιτητής πήγε στο VAR και στη συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα, από όπου ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 1-0 στο 16′.

Από εκεί και πέρα, οι κίτρινοι ήλεγξαν πλήρως την κατάσταση εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί, με αποτέλεσμα να μη νιώθουν καμία απειλή και παράλληλα να προσπαθούν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Και τελικά έφτασαν με τον ίδιο τρόπο. Με πέναλτι, δηλαδή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Εντιαγέ από τον Μεγιάδο και ο διαιτητής ξαναπήγε στο VAR και στη συνέχεια έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι, με τον Καμαρά να εκτελεί αυτή τη φορά και να γράφει το 2-0.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν μια χαρά για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν και στην αρχή του δεύτερου, αλλά οι Κρητικοί ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 56′ ο Τοράλ πέρασε την κάθετη για τον Καστάνιος και αυτός τελείωσε σωστά τη φάση και μείωσε σε 2-1.

Ο Άρης προσπάθησε να ανασυνταχθεί και στο 65′ σκόραρε μετά την προσπάθεια του Καμαρά αλλά το γκολ ακυρώθηκε, μέσω VAR, για οφσάιντ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Άκη Μάντζιο να κάνει αλλαγές για τους γηπεδούχους και τον Λάμπου να αγγίζει την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους στο 76′.

Δεν το έκανε το 2-2 όμως και το… μετάνιωσε στο 90′, όταν ο Ιτούρμπε με τρομερό σουτ έγραψε το 3-1 για τους κίτρινους, οι οποίοι είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου.

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (70′ Ιτούρμπε), Τζέγκο, Σάσα (86′ Μάνος), Εντιαγέ (70′ Λούμορ), Ματέο Γκαρσία (46′ Μαντσίνι), Καμαρά, Γκάμα (70′ Ματίγια).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Διαμαντής, Βούρος, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ (64′ Ναμπί), Γκαγιέγος (32′ Μεγιάδο), Λάμπρου (84′ Γιαννούλης), Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (84′ Γιάννου)