Europa Conference League: «Ζωντανός» για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Europa Conference League: «Ζωντανός» για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας

Κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του ο ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα απόψε και να πάρει ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Σλόβαν, οπότε έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες και ναι μεν η Σλόβαν είναι στο +1 αυτή τη στιγμή στη διαφορά τερμάτων, αλλά στην τελευταία αγωνιστική παίζει με την Κοπεγχάγη ενώ οι ασπρόμαυροι με την Λίνκολν στην Τούμπα, άρα μπορούν να νικήσουν και με περισσότερα γκολ, για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Η κρισιμότητα του παιχνιδιού, αφού όποιος έχανε… χανόταν, είχε ως συνέπεια οι δύο ομάδες να παίζουν με φόβο. Αυτό, τουλάχιστον, φαινόταν από τη συμπεριφορά τους, αφού καμία εκ των δύο δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρει. Αντιθέτως, αμφότερες έδειχναν ότι δεν ήθελαν για κανένα λόγο να κάνουν κάποιο λάθος που θα μπορούσαν να πληρώσουν ακριβά.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο, μέχρι να φτάσουμε στο 31′, όταν οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το γκολ. Ο Μπίσεσβαρ, όμως, τελείωσε πολύ άσχημα τη φάση, αν και ήταν σε εξαιρετική θέση, μετά το γύρισμα του Σίντκλεϊ. Ήταν η μοναδική καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο και οι Σλοβάκοι απείλησαν μόνο σε μία περίπτωση, με το διαγώνιο σουτ του Μεντβέντεβ που έφυγε λίγο άουτ στο 43′.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Κρέσπο ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Μιχάι, με τους ασπρόμαυρους να μπαίνουν δυνατά και να πιέζουν τη Σλόβαν. Αυτό, όμως, για ένα 10λεπτο περίπου, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός του ΠΑΟΚ, όπως και του παιχνιδιού νωρίτερα, έπεσε. Μια κεφαλιά του Γκριν στο 60′ από κοντά, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει, ήταν η -ας την πούμε- φάση που είχαν οι γηπεδούχοι, για να αρχίσουν στη συνέχεια τις αλλαγές οι δύο προπονητές.

Αυτό που δεν άλλαζε, όμως, ήταν η απόδοση του ΠΑΟΚ και ειδικά τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του όταν πλησίαζαν στην αντίπαλη περιοχή. Λάθη που είχαν ως συνέπεια οι Θεσσαλονικείς να μην καταφέρνουν να κάνουν ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ θα μπορούσε να έρθει. Και θα μπορούσε να έρθει από το σουτ του Σβιντέρκι στο 78′, το οποίο όμως έφυγε άουτ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Χόβαν, Μεντβέντεβ, Κασία, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Άγκμπο, Ιμπραΐμ, Γκριν (71′ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (71′ Ντράζιτς), Χεντί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (64′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (71′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86′ Μιτρίτσα), Άκπομ (71′ Σβιντέρσκι).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Κοπεγχάγη 12
  2. Σλόβαν Μπρ. 8
  3. ΠΑΟΚ 8
  4. Λίνκολν 0