NBA: «Οδηγός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς κόντρα τους Σπερς

NBA: «Οδηγός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς κόντρα τους Σπερς

Καθοριστικός ο ρόλος του Θανάση Αντετοκούνμπο - Διθυραμβικά σχόλια για τον «Greek Freak» από τον προπονητή των Σπερς

Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Μιλγουόκι Μπακς, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και δύο ημέρες μετά τη «σφαλιάρα» από τους Χιτ, επιβλήθηκαν μέσα στο Σαν Αντόνιο των Σπερς με 121-111. Παρά το γεγονός ότι και πάλι αγωνίσθηκαν με τέσσερις σημαντικές απουσίες (Λόπεζ, ΝτιΒιντσέντζο, Πόρτις και Οτζελέγε) τα «ελάφια», με οδηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ στην τέταρτη περίοδο, φθάνοντας σε μία σημαντική νίκη, που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Ο έλληνας άσος, έπαιξε για μισή ώρα και τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ουσιαστική ήταν η συνδρομή των Κρις Μίντλεντον (28 πόντοι και Τζρου Χόλιντεϊ (16), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αγωνίσθηκε στη θέση του σέντερ και ήταν καθοριστικός στις «μάχες» κάτω από τα καλάθια, εισπράττοντας την αναγνώριση των συμπαικτών του μετά το τέλος του ματς. Ο Θανάσης μάζεψε επτά ριμπάουντ και πέτυχε τέσσερις πόντους, ενώ δεν έπαιξε ο Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Κορυφαίος των γηπεδούχων, ήταν ο ΜακΝτέρμοντ με 25 πόντους, ενώ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο θρυλικός προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, δήλωσε αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Πολλοί δεν γνώριζαν πόσο πάθος και εργατικότητα διαθέτει. Δεν φθάνεις εκεί που έφθασε, μόνο επειδή έχεις ταλέντο ή σωματικά προσόντα. Έχει την ίδια επιθυμία να νικήσει, κάθε βράδυ, όπως ο Σακίλ, ο Κόμπι, ο Ντάνκαν και ο Μάτζικ. Ταβάνι του είναι ο ουρανός και τον... πλησιάζει. Τώρα, εργάζεται πάνω στις δεξιότητές του, σουτάρει καλύτερα και έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι φανταστικός».