To «αντίο» του Πάου Γκασόλ στο μπάσκετ

To «αντίο» του Πάου Γκασόλ στο μπάσκετ

Σε ηλικία 41 ετών ο θρύλος του Ισπανικού μπάσκετ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ Πάου Γκασόλ.

Το «πλήρωμα του χρόνου» έφτασε για τον Ισαπνό σέντερ, ο οποίος μετά από 23 χρόνια καριέρας κρέμασε τα παπούτσια του. Ο 41χρονος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε γνωστό θέατρο της Βαρκελώνης, για να ανακοινώσει την απόφαση. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και άλλοτε συμπαίκτης του στην εθνική, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο μέχρι πρότινος προπονητής του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Ραούλ Λόπεθ, ο Πάμπλο Λάσο και πολλοί άλλοι, ήταν όλοι εκεί για τον Πάου.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση, έπειτα από τόσα χρόνια όμως, είναι απαραίτητη... Πρέπει να αλλάξω πορεία. Ήθελα να αποσυρθώ απολαμβάνοντας το μπάσκετ και όχι με πατερίτσες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξίσου δυνατή ήταν και η στιγμή που αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο φίλο του Κόμπι Μπράιαντ... «Θέλω να κάνω ειδική μνεία σε εκείνον. Θα ήθελα πολύ να βρίσκεται απόψε εδώ, όμως η ζωή είναι κάποιες φορές πολύ άδικη. Με δίδαξε πως να γίνω καλύτερος ηγέτης, καλύτερος ανταγωνιστής, μου έδειξε τι χρειάζεται για να κερδίσω», ήταν τα λόγια του για τον αδικοχαμένο σταρ του ΝΒΑ.

Ο Πάου Γκασόλ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Μπαρτσελόνα, για να μεταπηδήσει στα 21 του στο ΝΒΑ και τους Μέμφις Γκρίζλις. Το 2008 μετεγγράφηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς, με τους οποίους κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή του NBA και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2014. Είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, με την οποία έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και αργυρός Ολυμπιονίκης.