Europa League: «Άλωσε» την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός

Europa League: «Άλωσε» την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός

Θρίαμβος των πρωταθλητών Ελλάδας με 3-0 επί της Φενερμπαχτσέ

Ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτικά από την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας 3-0 της Φενερμπαχτσέ για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Europa League και πλέον με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς, μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τικίνιο να παίρνει την ασίστ από τον Μασούρα, που έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, είχαν κατοχή μπάλας, αλλά οι Πειραιώτες έκλειναν έξυπνα τους χώρους και μετά το 35΄ όταν οι γηπεδούχοι "ξεφούσκωσαν", κυνήγησε το δεύτερο γκολ, χωρίς να το καταφέρει.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να έχουν δοκάρι με τον Πέλκα, όμως στο 62΄ ο Τικίνιο βρήκε τον Μαντί Καμαρά, το σουτ του απέκρουσε με τα πόδια ο Αλτάι και ο Μασούρας από κοντά έκανε το 2-0. Η τουρκική ομάδα έδειχνε πλήρως αποδιοργανωμένη και στο 68΄ ήρθε μια τρομερή ενέργεια απ' τον Αγκιμπού Καμαρά μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Τικίνιο, έκανε το σουτ, ο Αλτάι απέκρουσε και ο Μασούρας πήρε ξανά το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 1-0 στην Αμβέρσα στην Αντβέρπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πασιέντσια στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Η βαθμολογία μετά από 2 αγωνιστικές:

  1. Ολυμπιακός 6
  2. Άιντραχτ 4
  3. Φενερμπαχτσέ 1
  4. Αντβέρπ 0

Την επόμενη αγωνιστική στις 3 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Φρανκφούρτη την Άιντραχτ και η Φενερμπαχτσέ θα υποδεχθεί την Αντβέρπ.