Αποκλεισμός με ανατροπή για τον Τσιτσιπά από τον Οπέλκα

Αποκλεισμός με ανατροπή για τον Τσιτσιπά από τον Οπέλκα

Ο θηριώδης αμερικανός νίκησε τον Έλληνα τενίστα με 2-1 σετ

Σε έναν απίθανο, αμφίρροπο και συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη του ημιτελικό του Rogers Cup στο Τορόντο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα το βράδυ του Σαββάτου τον Ράιλι Οπέλκα με 2-1 σετ (τα δύο πρώτα κρίθηκαν σε τάι μπρέικ), υποκύπτοντας στο τρομερό σερβίς του αντιπάλου του και αποκλείστηκε. Ο 24χρονος Αμερικανός πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του και περιμένει στον τελικό έναν εκ των Ντανίλ Μεντβέντεφ και Τζον Ισνερ, οι οποίοι αναμετρώνται τα ξημερώματα (15/8, 03:00).

Το πρώτο σετ στο ηλιόλουστο Τορόντο ήταν συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του. Στέφανος Τσιτσιπάς και Ράιλι Οπέλκα πήγαιναν πόντο-πόντο, game-game και αυτό ήταν ενδεικτικό του πόσο αμφίρροπη ήταν η μάχη τους.

Από τη μία οι εξαιρετικές κινήσεις του Έλληνα τενίστα, από την άλλη τα τρομερά σερβίς του Αμερικανού. To πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε τον καλό του εαυτό και έδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο. Σχεδόν αλάνθαστος, πήρε τον... αέρα του Αμερικανού και έκανε το 1-0.

Εξίσου συναρπαστικό και αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο. Ο Οπέλκα είχε το ελαφρύ προβάδισμα στα πρώτα games. Ο Στέφανος, ωστόσο άρχισε να ανεβαίνει. Και το δεύτερο, όπως και το πρώτο σετ, οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Αμερικανός ήταν καλύτερος και παρά την προσπάθεια του 23χρονου Έλληνα να πλησιάσει, ήταν εκείνος που πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1. Γεγονός που προκάλεσε και τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά με αποτέλεσμα να πετάξει τη ρακέτα του.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος δεν βρήκε απάντηση στα τρομερά σερβίς του Οπέλκα, ο οποίος το πήρε με 6-4, μαζί και το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 7-6 (2), 6-7 (4), 4-6

Πηγή: gazzetta.gr