Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Αυτό είναι για την Ελλάδα» – Οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Στέφανου Ντούσκου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Αυτό είναι για την Ελλάδα» – Οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Στέφανου Ντούσκου

Η συγκίνηση της μητέρας του όταν είδε ξανά την κούρσα του Στέφανου και την απονομή

Το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες χάρισε ο Στέφανος Ντούσκος, μετά από μια ανεπανάληπτη κούρσα στο απλό σκιφ.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

«Δεν πίστευα τι είχα κάνει! Δεν το πίστευα ποτέ! Σκεφτόμουν την οικογένειά μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ντούσκος αναφερόμενος στη στιγμή που έκοψε πρώτος το νήμα.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου, στην εθνική ομάδα κωπηλασίας, στον γιατρό της ομάδας, στον χορηγό μου, σε όλους αυτούς που ξενυχτάνε για εμένα και στον έφορο της κωπηλασίας», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι για την Ελλάδα» κατέληξε ο γιαννιώτης σκιφίστας ευχόμενος η χώρα να κατακτήσει και άλλα χρυσά μετάλλια.

Το βίντεο με τις πρώτες του δηλώσεις:

Το βίντεο με τη «χρυσή» κούρσα του γιαννιώτη σκιφίστα:

Η συγκίνηση της μητέρας του όταν είδε ξανά την κούρσα του Στέφανου και την απονομή

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση της μητέρας του Στέφανου Ντούσκου, την ώρα που παρακολουθούσε ξανά το βίντεο με την κούρσα και την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

«Δεν το περιμέναμε, θέλαμε να πάρει ο Στέφανος μια καλή θέση στον τελικό, λέγαμε ας πάρει το χάλκινο» είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Προπονητής Στέφανου Ντούσκου: «Του είπα φύγε και έλα με το μετάλλιο»

«Είναι κάτι φανταστικό. Περιμέναμε μία τέτοια κατάσταση πολλά χρόνια. Είχαμε αρχίσει με το αργυρό μετάλλιο του Πολύμερου. Είχαμε και άλλα μετάλλια, σε άλλες Ολυμπιάδες», τόνισε στην ΕΡΤ, ο προπονητής του Τζιάνι Ποστιλιόνε.

«Από το 2017, η ομοσπονδία κωπηλασίας ξεκίνησε έναν καινούριο δρόμο προετοιμασίας και αγώνων. Άρχισα να δουλεύω με ένα μικρό team αθλητών. Ανάμεσα τους ήταν και ο Στέφανος Ντούσκος. Δεν ήταν εύκολο. Δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες στο Σχοινιά. Είχαμε δυσκολίες στην προετοιμασία και ζητήματα να λύσουμε. Ωστόσο φτάσαμε την εθνική ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε αφήσει τις οικογένειές μας και το σπίτι μας, αλλά κάναμε την δουλειά για να καταφέρουμε. Δεν υπάρχουν χρήματα στην ομοσπονδία», σημείωσε και συνέχισε:

«Ο Στέφανος κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και μπήκε για να πάρει το μετάλλιο. Είναι ένας μεγάλος αθλητής. Γι’ αυτόν ήταν φυσιολογικό. Ο Στέφανος χτίστηκε σαν αθλητής για να υπηρετήσει αυτό το άθλημα. Είχε διαφορετικά βάρη και διαφορετικό τρόπο για να αθλείτε.

Είναι όπως νιώθει ένας πατέρας για το παιδί του. Ξέρω τις θυσίες που έχει κάνει ο Στέφανος και πόσο πάλεψε. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, «χτίζεις» έναν καινούριο άνθρωπο. Ήταν διαφορετικό πριν λίγα χρόνια. Με τα λάθη του, έγινε καλύτερος.

Πριν μπει στην βάρκα το πρωί του είπα, φύγε και έλα με το μετάλλιο. Φύγε και έλα σαν άλλος Στέφανος. Για όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν, να τους πω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και ήρθε έτσι το χρυσό μετάλλιο».