Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο «μικροσκόπιο» η διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο «μικροσκόπιο» η διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο λόγω κορονοϊού και κατά την περίοδο των Αγώνων

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης της προσέλευσης θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξετάζουν οι διοργανωτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Asahi που επικαλείται πηγές της διοργάνωσης των Αγώνων.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (08/07) την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδικοί προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες ότι ο αποκλεισμός των θεατών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή, καθώς στην ιαπωνική κοινή γνώμη υπάρχει ο φόβος ότι η εισροή χιλιάδων αθλητών και αθλητικών παραγόντων θα τροφοδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων.

Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε χθες, Τετάρτη (07/07) επικαλούμενο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι είναι πλέον πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ήδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Πρόσφατα προειδοποίησαν ότι η επιλογή της διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών παραμένει, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται και πάλι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...