«Βόμβα» από τον μάνατζερ του Μπουφόν: Θα του άρεσε να παίξει στον Ολυμπιακό

«Βόμβα» από τον μάνατζερ του Μπουφόν: Θα του άρεσε να παίξει στον Ολυμπιακό

Ποια θα ήταν η προϋπόθεση για να αποδεχθεί μια πρόταση

«Φωτιά» στα μεταγραφικά σενάρια βάζει ο μάνατζερ του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Σιλβάνο Μαρτίνα, ο οποίος, μια ημέρα μετά το τελευταίο ματς με τη Γιουβέντους, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σενάρια που έχουν συνδέσει τον ιταλό πορτιέρε με τον Ολυμπιακό. «Θα άρεσε στον Μπουφόν να παίξει στον Ολυμπιακό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου, ο ιταλός τερματοφύλακας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Γιουβέντους, εξηγώντας ότι μπορεί να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του με άλλη ομάδα ή να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ πρόσφατα «εμφανίστηκε» η προοπτική να πάρει θέση στην ιταλική ομοσπονδία και την εθνική Ιταλίας. Αμέσως μετά τον τελικό, όπου ο Μπουφόν έφτασε τις έξι κατακτήσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρομπέρτο Μαντσίνι και προσθέτοντας το 23ο τρόπαιο στη συλλογή του, επανέλαβε ότι για να συνεχίσει «πρέπει να δεχθεί μία πρόταση που να τον προκαλέσει», αποκαλύπτοντας ότι «πρόσφατα πήρα ένα μήνυμα από παράγοντα ομάδας, ο οποίος σε σχέση με φιλοδοξίες, τρέλα και ενθουσιασμό, μπορεί να με κερδίσει».

«Μήπως αυτός ο παράγοντας που έστειλε το μήνυμα στον Μπουφόν, ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού», ρωτήθηκε ο Σιλβάνο Μαρτίνα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Όχι, όχι» απάντησε εκείνος αμέσως και με σιγουριά.

Ο 68χρονος Σιλβάνο Μαρτίνα, ιταλός πρώην τερματοφύλακας, Ήταν -και- στη συνέχεια ξεκάθαρος: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δεχθεί επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Μου έχουν τηλεφωνήσει δύο-τρία άτομα λέγοντας μου ότι είναι κοντά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τονίζοντας με σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα κάνει επίσημη πρόταση. Κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, όπως έγραψε από την πρώτη ημέρα η ιταλική αθλητική εφημερίδα Turtosport, φέρεται να έχει «εμπλακεί» σχετικά.

«Ναι έχω μιλήσει με τον Κοβάσεβιτς, μία-δύο φορές. Αλλά μέχρι εκεί». Σύμφωνα με τους Ιταλούς, παρά το γεγονός ότι Κοβάτσεβιτς και Μπουφόν, συναντήθηκαν μόλις για ένα μήνα το 2001 στη Γιουβέντους (ο Σέρβος έφευγε και ο Ιταλός πήγαινε), φαίνεται να μίλησαν, αλλά ο Μπουφόν τον παρέπεμψε στον μάνατζέρ του, Σιλβάνο Μαρτίνα.

Από τις Serie A, B ακόμα και C έως την Ευρώπη και την Αργεντινή, οι προοπτικές (ανάμεσά τους αναφέρεται και αυτή του Ολυμπιακού) να συνεχίσει την καριέρα του ο Μπουφόν, είναι πολλές.

«Έχουμε προτάσεις, από εξαιρετικές ομάδες με καλές προοπτικές. Τις συζητάμε και θα τις εξετάσουμε, τώρα που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του», είπε ο Μαρτίνα.

Και ο Ολυμπιακός;

«Θα άρεσε στον Μποφόν να παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι μία μεγάλη ομάδα, γνωστή, παίζει στο Champions League», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, για να συμφωνήσει ο Μπουφόν να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, θα το κάνει φυσικά μόνο ως βασικός, κάτι που προϋποθέτει την παραχώρηση του Σα.

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα ψήφιζα εξωτερικό, αλλά καταλαβαίνω τη γοητεία της Serie A», έγραψε στα social media, η σύντροφός του Μπουφόν, Ντ’ Αμίκο.

Στο παρελθόν, ο ιταλός πορτιέρε, είχε πει ότι θα ήθελε να τερματίσει την καριέρα του στην Τζένοα, της οποίας ήταν οπαδός από παιδί. Εσχάτως εμφανίστηκε η Ρόμα του Μουρίνιο.

Στην Serie B, η... ρομαντική ιδέα, είναι να επιστρέψει στην Πάρμα, είκοσι χρόνια αργότερα, για το κλείσιμο του ποδοσφαιρικού κύκλου του. Ίσως και η Μόντσα των Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι, ενώ στην Serie C, υπάρχει η Καραρέζε ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε ο Μπουφόν και της οποίας ήταν και ιδιοκτήτης.

Στο εξωτερικό, η λίστα είναι μεγάλη: από την Αργεντινή και την Μπόκα Τζούνιορς στην Γκλάνταμπχ, ένας δεσμός που γεννήθηκε χάρη στο... Subbuteo, έως τις Πόρτο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι και Ντιναμό Κιέβου.

Πάνω απ 'όλα, βέβαια, στην απόφασή του φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο, εάν είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, τον Δεκέμβριο του 2022.

Eτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο, βάσει της παρουσίας που είχε την τρέχουσα σεζόν με τη Γιουβέντους, ότι δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε 14 παιχνίδια που έπαιξε εφέτος ο Μπουφόν, η Γιουβέντους δεν έχασε ποτέ, καθώς σημείωσε 12 νίκες και παραχώρησε δύο ισοπαλίες, έχοντας δεχθεί μόνο εννέα γκολ (0,64 κατά μέσο όρο) και κρατώντας έξι φορές την εστία του ανέπαφη.