Superleague: Καθάρισε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα

Superleague: Καθάρισε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα

Ζίβκοβιτς και Σβαμπ οι σκόρερ- Χαμένο πέναλτι ο Βιεϊρίνια

Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς γκολ και με χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 21ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ φόρτσαρε και στο ξεκίνημα της επανάληψης σκόραρε δύο φορές για το τελικό 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα στο Περιστέρι.

Το σκορ άνοιξε στο 56' ο Ζίβκοβιτς ενώ το 2-0 από τον Σβαμπ στο 62' με πέναλτι.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη και πιέζοντας ψηλά και παίζοντας και από τα δύο άκρα με την ίδια ευχέρια (τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Ροντρίγκο ανέβαιναν δημιουργώντας υπεραριθμία), ο Δικέφαλος του Βορρά έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Λοντίγκιν δημιουργώντας τις προυποθέσεις για να απειλήσει. Τζόλης και Ουάρντα (δεν πρόλαβε ο Κρμέντσικ την σέντρα του) προειδοποίησαν για να φτάσουμε στο 19ο λεπτό όταν η σέντρα του Τζόλη βρήκε το χέρι του Οικονομόπουλου μέσα στην περιοχή με τον Διαμαντόπουλο να καταλογίζει την παράβαση.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά ο Πορτογάλος έκανε μια τραγική εκτέλεση με την μπάλα να πηγαίνει πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Παρά την απώλεια του πέναλτι η εικόνα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ απόλυτο κυρίαρχο να χτυπάει στην αδύναμη πλευρά του ΠΑΣ εκεί όπου Βιεϊρίνια και Τζόλης έκαναν πάρτι με τον Οικονομόπουλο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης βλέποντας την αδυναμία της ομάδας και το γεγονός πως ο Μπρένερ δεν βοηθούσε καθόλου στο αμυντικό κομμάτι τον Οικονομόπουλο, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Μιλιντσεάνου δίπλα στον Κρίζμαν και τον Παμλίδη δεξιά για να πέσει πάνω στον Βιεϊρίνια και να τον εμποδίζει να έχει τα ανεβάσματα που είχε μέχρι εκείνη την στιγμή. Και η αλήθεια είναι ότι από εκείνη την στιγμή οι Ηπειρώτες κατάφεραν να βάλουν ένα μέτρο στην πίεση του ΠΑΟΚ, ενώ και δεξιά η τρύπα που υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή άρχισε να κλείνει και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν το σουτ του Κρμέντσικ μετά από εκτέλεση κόρνερ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία με τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Τελικάν ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο το κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά, να καθαρίσουν το ματς. Αρχικά στο 55' ο Ζίφκοβιτς μετά από λάθος του Καρτάλη στην μεσαία γραμμή, σύγκλινε από τα δεξιά παράλληλα και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 621' ο Τζόλης ανατράπηκε από τον Οικονομόπουλο με τυον Σβαμπ στο επόμενο λεπτό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει, αφού ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει την ώρα που ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του υπερ του σκορ συνεχίζοντας να είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Μάλιστα, αυτός ήταν που παραλίγο να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Τζίολης δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Λοντίγκιν. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα κάνοντας μάλιστα καιθ συντήρηση δυνάμεων.

Οι συνθέσεις:

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Εραμούσποε, Παντελάκης, Πεερσμαν, Μπρένερ (31' Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63' Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63' Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67' Βαρέλα), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίφκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ

πηγή: gazzetta.gr