Κύπελλο Ελλάδος: Πήρε την ισοπαλία και την πρόκριση στους «8» ο Βόλος, 1-1 με ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδος: Πήρε την ισοπαλία και την πρόκριση στους «8» ο Βόλος, 1-1 με ΟΦΗ

Το τέρμα του Δουβίκα ήταν αρκετό για να υπερασπιστούν οι Βολιώτες το σκορ του πρώτου αγώνα

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Βόλος μετά την ισοπαλία 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Το σκορ άνοιξε για τους Κρητικούς ο Σαρδινέρο στο 12' για να ισοφαρίσει για τους Βολιώτες ο Δουβίκας στο 19'.

Το ματς

Σέντρα στην αναμέτρηση και ο Βόλος με το «καλημέρα» πήρε τα «ηνία». Οι Μαρτίνες (από τα δεξιά) και Νίνης (σε άξονα) ήταν πάρα πολύ ορεξάτοι και μέχρι το 10' οι φιλοξενούμενοι είχαν 3 καλές στιγμές (Μήτογλου 2', Μπαρτόλο 4', Μαρτίνες 7'), ενώ σε 1-2 περιπτώσεις πάτησαν με αξιώσεις στα καρέ του Σωτηρίου παίζοντας κάθετα. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ όμως έδειχνε σε καλή βραδιά, αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν.

Μάλιστα στο 12' οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν σε σέντρα του Γιαννούλη ο Σαρδινέρο πήδηξε πιο ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτόματα οι Κρητικοί μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ. Οι φιλοξενούμενοι, παρά την αρνητική έκβαση της αναμέτρησης, διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 19' έφτασαν στην ισοφάριση. «Βολίδα» του Νίνη από μακριά και ναι μεν ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά/δύσκολα, η μπάλα έφτασε πλάγια στον Μπαρτόλο που με παράλληλη βρήκε τον Δουβίκα στο ύψος της μικρής περιοχής. Ωραία υποδοχή από τον νεαρό στράικερ, σεντερφορίσιο γύρισμα και πλασέ και η μπάλα στα δίχτυα. Πλέον ο ΟΦΗ «έψαχνε» μίνιμουμ 3 γκολ, ο Βόλος είχε τον έλεγχο και σκορ ασφαλείας και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί αρκετά νωρίς.

Η παραπάνω εξέλιξη έδωσε ρυθμό στο ματς, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλέον άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά, κάτι που μεταφράζονταν  όμως και σε αρκετούς κενούς χώρους. Οι Κρητικοί έφτασαν κάποιες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Γκαραβέλη (π.χ. με τον Σαρδινέρο στο 30'), αλλά την ίδια στιγμή οι Βολιώτες έβγαιναν σωστά στο τρανζίσιον  και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Σωτηρίου είπε (ξανά) δις «όχι» στον Δουβίκα (32', 38') και η αίσθηση που δημιουργούνταν ήταν πως από τους φιλοξενούμενους έλειπε το ένα «κλικ» στην τελική πάσα ή προσπάθεια ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ξέχωρα από το γεγονός πως ο πορτιέρε του ΟΦΗ ήταν αρκετά καλός.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Σίμος θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε τον Κριστάνιος στο ματς. Αυτό σήμανε τη διαφοροποίηση του συστήματος σε 4-2-3-1, αλλά ο Βόλος «φλέρταρε» εκ νέου πρώτος με το γκολ, όταν στο 50' ο Δουβίκας έκανε το πλασέ στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Σωτηρίου έπεσε και έδιωξε σωτήρια. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μεν μπάλα, όμως δεν έφτιαχναν φάσεις ακόμη και μετά την είσοδο του Σολίς στα άκρα, ενώ δεν εκμεταλλευόντουσαν και τις στατικές μπάλες που κέρδιζαν.  Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν «κίνδυνος-θάνατος» στην κόντρα επίθεση, ωστόσο όπως έχει σημειωθεί και προηγουμένως ο 33χρονος τερματοφύλακας του ΟΦΗ άγγιξε το τέλειο. Στο 64' ήταν η σειρά του Περέα να δει την ωραία του προσπάθεια (ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε) να σταματά πάνω του και εκείνος ήταν η βασική αιτία που η ομάδα του δεν ήταν πίσω στι σκορ.

Με το 1-1 μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Φουλ επίθεση και 4-4-2, ενώ ο Βόλος διαχειρίζονταν  σκορ και  ρυθμό. Μάλιστα  ο Λόπεθ «γύρισε» τη διάταξη σε 3 στόπερ, ώστε να «κλειδώσει» όχι μόνο την πρόκριση αλλά και το θετικό αποτέλεσμα.

Κάτι που τελικά πέτυχε αφού το 1-1 δεν άλλαξε και το μόνο που... έμεινε από το φινάλε είναι η επιστροφή του Φερέιρα στα γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έπαιξε για πρώτη φορά μετά από έναν και πλέον χρόνο, αφού είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο ματς της περασμένης σεζόν με την ΑΕΛ, που έγινε στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης (53' Σολίς), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βαφέας (46' Καστάνιος), Ουές (79' Γρίβας), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (54' Σελίμοβιτς), Στούρτζεον (79' Φερέιρα), Σαρδινέρο.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Τέκιο (84' Σάντσες), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (80' Κρητικός), Δουβίκας, Μπαρτόλο (84' Μπάλάς), Νίνης (60' Περέα).

πηγή: gazzetta.gr