Κύπελλο Ελλάδος: Στα προημιτελικά με «διπλό» ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΛ

Κύπελλο Ελλάδος: Στα προημιτελικά με «διπλό» ο ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΛ

Ντεμπούτο για Καγκάβα- Τσιγγάρας και Κρμέντσικ τα γκολ των νικητών

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, μετά την αποψινή του επικράτηση επί της ΑΕΛ με 2-1 στη Λάρισα, χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσε στο α΄ημίχρονο.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τσιγγάρας στο 19' ενώ ο Κρμέντσικ σημείωσε το 0-2 στο 30ο λεπτό. Οι «βυσσινί» μείωσαν στο 39' με αυτογκόλ του Περέιρα.

Το ματς

Τόσο ο Τζιανλούκα Φέστα, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία έριξαν στο χορτάρι του «Αλκαζάρ» πολλά νέα πρόσωπα σε μια προσπάθεια των δύο προπονητών να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται ποδοσφαιριστές που είχαν μέχρι τώρα μικρό χρόνο συμμετοχής ή στην περίπτωση της ΑΕΛ ήρθαν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Ο λόγος για τους Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Γκράου, Μπεν Χατίρα, Μουκάντζο.

Για τον ΠΑΟΚ ένα από τα αποκτήματα του χειμερινού παζαριού, ο Σίντζι Καγκάβα, έμεινε στον πάγκο, με τον Γκαρσία να δίνει φανέλα βασικού στους Λύρατζη, Τσιγγάρα, Νινούα και Λάμπρου, ενώ ξεκίνησε και με αρκετούς έμπειρους παίκτες (Κρέσπο, Ουάρντα, Μουργκ, Κρμέντσικ) την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ.

Αυτό το μείγμα νέων και έμπειρων ποδοσφαιριστών έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα ξεκάθαρο πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο μισάωρο όταν και προηγήθηκε με 2-0, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Λάμπρου.

Το σκορ άνοιξε ο Χάρης Τσιγγάρας στο 19’ με το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική ομάδα. Ένα γκολ που φέρει από την αρχή ως το τέλος την υπογραφή του νεαρού μέσου. Περίτεχνη ενέργεια και ντρίμπλα στο ξεκίνημα της φάσης, άψογο τελείωμα μετά την ασίστ του Μουργκ.

Το καλό αριστερό πόδι του Νίκα Νινούα και η ικανότητα του Μάικλ Κρμέντσικ στα ψηλά έφερε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ και τέταρτο για τον Τσέχο σέντερ φορ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΛ, που βρήκε το γκολ από το κεφάλι ενός «ασπρόμαυρου» ποδοσφαιριστή, του Άντριαν Περέιρα, ο οποίος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, μετά το κόρνερ του Γιακιμόφσκι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γκαρσία έριξε στο ματς τους Ζίβκοβιτς και Ροντρίγκο, όμως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Σίντζι Καγκάβα. Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ έκανε στο 63’ την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο και μαζί το ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Είχαν περάσει έξι μήνες από το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τη Σαραγόσα στα πλέι οφ ανόδου στη La Liga. Ήταν φανερό πως δεν έχει ρυθμό στα πόδια του, αλλά έβγαζε μια σιγουριά, μια ασφάλεια, παίζοντας απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο Καγκάβα έψαξε το γκολ, όπως το έψαξε και ο νεαρός Κούτσιας, ωστόσο τους το αρνήθηκε ο Νάγκι και μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Γκράου (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Καρανίκας, Τρούγιτς (62’ Χουσίνιο), Μουκάντζο (62’ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Νινούα, Τσιγγάρας, Ουάρντα (63’ Καγκάβα), Λάμπρου (78’ Βρακάς), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (63’ Κούτσιας).

πηγή: gazzetta.gr