Κύπελλο Ελλάδος: Στους «8» ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-2 τον Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδος: Στους «8» ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-2 τον Ατρόμητο

Οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά στο να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-3 αλλά είχαν δοκάρι στο 95'

Ένα εκρηκτικό διάστημα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη-πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος στους Ηπειρώτες εις βάρος του Ατρομήτου με 3-2 στο Περιστέρι.

Το ξεκίνημα των φιλοξενουμένων ήταν εντυπωσιακό με τον Νιάμετς να ανοίγει το σκορ στο 3ο λεπτό. Το 0-2 στο 10' από τον Μιλιντσεάνου ενώ στο 13' ο Σάλιακας σημείωσε το τρίτο τέρμα για τον ΠΑΣ μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Οι Περιστεριώτες μείωσαν αρχικά στο 28' με τον Κωτσόπουλο και στο 81' με τον ίδιο παίκτη. Μάλιστα έφτασαν κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή αλλά στο 95' η μπάλα βρήκε το δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μάτιτς.

Το ματς

Απίθανο ξεκίνημα είχε το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα να κυριαρχεί και να πετάει στα... σκουπίδια το προβάδισμα πρόκρισης του Ατρόμητου μόλις στο 3'! Μετά από λάθος του Στρούγγη και μπαλιά του Παμλίδη στον Νάουμετς, ο δεύτερο με σουτ άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο κι ακόμα πιο ιδανικά για την ομάδα των Ιωαννίνων μόλις στο 10'. Τότε οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων άλλαξαν πολύ εύκολα την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Παμλίδης με τακουνάκι βρήκε τον Μιλιντσεάνου ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή βρήκε πάνω στον Στρούγγη. Η πολιορκία των φιλοξενούμενων δεν είχε τελειώσει όμως ακόμα!

Στην τρίτη τελική που βρήκαν στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πραγματικά ανήμπορο να κάνει το παραμικρό Ατρόμητο, ο Σάλιακας με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Ο Νταμίρ Κάναντι αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή πολύ γρήγορα και να βάλει ακόμα έναν επιθετικό στο παιχνίδι, μιας και πλέον αναζητούσε τέσσερα τέρματα για την πρόκριση. Έτσι, ο Κωτσόπουλος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του μετά από πάσα του Ενρομβόνγι κι ωραία ατομική ενέργεια, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-3.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αναζητώντας ακόμα ένα γκολ μέχρι το ημίχρονο, δίχως να το πετύχει όμως. Αντίθετα ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε και πάλι με προϋποθέσεις στην επίθεση μετά από νέο λάθος του Στρούγγη, με τον Νάτσο όμως να αστοχεί.

Το έργο του Ατρόμητου στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένα δύσκολο, με τον Νταμίρ Κάναντι να βάζει τρεις ποδοσφαιριστές στην επίθεση αναζητώντας τα τρία τέρματα που ήθελε για την πρόκριση. Το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο, μιας και οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, εν αντιθέσει με τους ποδοσφαιριστές του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 50' για το 1-4, όταν ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ, ο Μανδάς έσωσε και η μπάλα λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα από την παρέμβαση του Στρούγγη, αλλά τελικά έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη απείλησε και πάλι στο 71', όταν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα τέρματά της. Συγκεκριμένα, ο Καρτάλης πέρασε σαν... σταματημένο τον Στρούγγη, έκανε το γύρισμα στον Παμλίδη, αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με αυτό το 1-3, από το πουθενά ο Ατρόμητος βρήκε δεύτερο τέρμα και οι ελπίδες... ζωντάνεψαν εκ νέου. Σέντρα του Μουνίθ από τα δεξιά στο 80', κεφαλιά του Κωτσόπουλου και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-3.

Λίγο έλειψε ο Κωτσόπουλος να σημειώσει και χατ – τρικ ελάχιστα μετά το 2-3! Ο επιθετικός του Ατρόμητου σε... καρμπόν φάση με το δεύτερο τέρμα του, μετά από σέντρα του Μουνίθ και πάλι, πήρε την κεφαλιά στο 87' αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Ο Μάτιτς στο 94', έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων μέχρι τέλους, δεν ήρθε ποτέ η ισοφάριση και φυσικά το τέταρτο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση με την ομάδα των Ιωαννίνων να πανηγυρίζει στο φινάλε χάρη στο τρομερό πρώτο τέταρτο που βρήκε τρία τέρματα σε τρεις τελικές!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (78' Νταβιώτης), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (56' Σάλομον), Οικονομίδης (24' Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης (46' Γούτας), Ραμπέλο (46' Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβόνγι

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75' Λώλης), Ελευθεριάδης (59' Μπρένερ), Παμλίδης (84' Πανουργιάς), Μιλιντσεάνου (58' Καρτάλης)

πηγή: gazzetta.gr