Superleague: «Κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ήττα 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Superleague: «Κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ήττα 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στην τρίτη θέση η «Ένωση» δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Άρη

Ήττα-σοκ για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, που την αφήνει δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Άρη (εν αναμονή και του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ).

Για τους Ηπειρώτες, το σκορ άνοιξε ο Κρίζμαν με πέναλτι στο 33' και το τελικό 0-2 σημείωσε ο Λεό στο 87ο λεπτό.

Η «Ένωση» είχε δοκάρι στο 64' με τον Ολιβέιρα.

Το ματς

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μια κλασική ευκαιρία! Μηδέν φαντασία στο επιθετικό κομμάτι, καθόλου συνδυαστικό ποδόσφαιρο, μια Ένωση προβλέψιμη, πηγαίνοντας συνεχώς από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία, στον οποίο οι παίκτες του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφηναν χώρους. Γενικώς οι παίκτες του Γιαννίκη ήταν άριστα στημένοι στο γήπεδο, παίζοντας με συγκέντρωση. Στο 9' μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, όταν ο Μπρένερ κατέβασε την μπάλα όμορφα και σούταρε με τον Αθανασιάδη να βγάζει σε κόρνερ.

Δύο κεφαλιές του Ολιβέιρα στο πρώτο τέταρτο δεν ανησύχησαν τον Λοντίγκιν. Αυτές ήταν και οι μοναδικές περιπτώσεις που μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ως ευκαιρίες της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Στο 31' η Ένωση τιμωρήθηκε για την κάκιστη εικόνα της, με τον Ινσούα να κάνει ένα ανόητο πέναλτι στον Παντελάκη στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα. Έπειτα από τον έλεγχο VAR το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Κριζμάν, ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 0-1 στο 33'. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ήταν εμφανές πως δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ, που δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την ενέργεια και την ανάπτυξη των παικτών του, προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Ινσούα, Γαλανόπουλο και Τάνκοβιτς να δίνουν τη θέση τους στους Λόπες, Ανσαριφάρντ και Μάνταλο και γυρνώντας στον σχηματισμό σε 4-4-2. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση. Αρχικά ο Οικονομόπουλος πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο του Λοντίγκιν!

Η ΑΕΚ είχε πάρει τον έλεγχο του ματς, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν. Μάλιστα στο 64' η Ένωση στάθηκε ξανά άτυχη, όταν ο Ολιβέιρα έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, το οποίο επίσης τράνταξε το δοκάρι του Λοντίγκιν! Ο Γιαννίκης θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του πέρασε Παμλίδη και Σάλιακα στο ματς. Οι παίκτες του Χιμένεθ έψαχναν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ένα δυνατό σουτ του Μπακάκη έξω από την περιοχή στο 73' πέρασε πάνω από το οριζόντιο, όμως τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πήγε να δεχθεί και δεύτερο γκολ. Ο Λεό βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ τον νίκησε και στη συνέχεια ο επιθετικός του ΠΑΣ από πλάγια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Χιμένεθ πέρασε και τον Μαχαίρα στη θέση του Σιμάνσκι, παίζοντας τα πλέον όλα για όλα. Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ πλέον ανορθόδοξα, με μπόλικο άγχος απέναντι σε έναν ΠΑΣ που δεν άφηνε ούτε τον παραμικρό χώρο στα μετόπισθεν. Η Ένωση είχε ανεβεί όλη μπροστά με κίνδυνο να δεχθεί αντεπίθεση. Και στο 87' το πλήρωσε. Ένα λάθος διώξιμο του Σβάρνα με το κεφάλι έδωσε τη δυνατότητα τον Λεό να φύγει στην αντεπίθεση. Ο επιθετικός του ΠΑΣ έφτασε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του ΠΑΣ γράφοντας το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα (46' Λόπες), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (75' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46' Μάνταλος), Γκαρσία (70' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Οικονομόπουλος (77' Ελευθεριάδης), Σιόντης (26' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63' Σάλιακας), Κριζμάν (63' Παμλίδης), Λεό

πηγή: gazzetta.gr