Κύπελλο Ελλάδος: Διπλό-πρόκρισης του Ολυμπιακού, 3-0 τον Παναιτωλικό

Κύπελλο Ελλάδος: Διπλό-πρόκρισης του Ολυμπιακού, 3-0 τον Παναιτωλικό

Μπρουμά, Βρουσάι και Σισέ τα γκολ των «ερυθρολεύκων»

Παίζοντας με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες στο Αγρίνιο και επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε ο Μπρούμα στο 20', ο Βρουσάι διπλασίασε τα τέρματα στο 65' ενώ το 3-0 έκανε ο Σισέ με κεφαλιά στο 85ο λεπτό.

Το ματς

Ο Πέπε έπαιρνε συνήθως την πρώτη μπάλα από τα στόπερ και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το «καλημέρα» διατεθειμένοι να παίξουν κάθετα. Την ίδια στιγμή οι Μπρούμα, Βρουσάι δεν έμεναν στον «ασβέστη» αλλά συνέκλιναν και είχαν πιο ελεύθερο ρόλο και στο 12' είδαμε την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία του αγώνα Ο Μρούμα έπαιξε κάθετα για τον Χασάν, που «τρύπωσε» στην άμυνα των γηπεδούχων, πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε.

Λίγο αργότερα (20') o Μπουχαλάκης με μακρινή μεταβίβαση έβγαλε τον Χολέμπας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκείνος σέντραρε, οι «κυανοκίτρινοι» δεν έδιωξαν, ο Βρουσάι έγινε κάτοχος της μπάλας, έστρωσε για τον Μπρούμα που με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Αν προσέξετε και τα δύο «φτερά» του Ολυμπιακού ήταν μέσα στα «καρέ» του Παναιτωλικού και έπαιζαν σαν φορ.

Αμέσως μετά (24') νέα κάθετη, αυτή τη φορά του Τιάγκο Σίλβα, έβγαλε τον Πορτογάλο σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ και το ημίωρο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να παίζει γρήγορα χωρίς και με την μπάλα, δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός θέλησε/προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Αριγίμπι πήγε στο 1vs 1, επισκέφθηκε ορισμένες φορές με «αξιώσεις» τα καρέ του Κρίστινσον, όμως δεν έβγαλε «καθαρή» φάση (χάι λάιτ το γυριστό του Μαλή και η επέμβαση του Ισλανδού, που όμως είναι ως μη γενόμενη καθώς υπήρξε υπόδειξη για οφ σάιντ).

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε «ισορροπημένο», ενώ οι δύο ομάδες έδειξαν πως σταδιακά «σκέφτονταν» και τον αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθούσε, αν και με διαφορετικό τρόπο. Ο Παναιτωλικός βάζοντας στο ματς το «νέο» Μπαρμπόσα για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να κάνει το ντεμπούτο του, αλλά και τον Ματσόλα για να βρει ρυθμό, αν και λίγο αργότερα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προχωρώντας σε εκ νέου φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του και δίνοντας αγώνες σε πιτσιρικάδες (π.χ. Σουρλής).

Μέχρι το 65' υπήρξαν ορισμένες εκατέρωθεν «μικροευκαιρίες», αλλά τότε ουσιαστικά «τελείωσε» και ο αγώνας, σε ότι αφορά το όνομα του νικητή. Ο Ανδρούτσος βρήκε τον Χασάν μέσα στο «κουτί», ο Αιγύπτιος έκανε το εντυπωσιακό γυριστό και ναι ο Μελίσσας απέκρουσε, ο Βρουσάι πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σε θέση (ξανά) «9», αφού και στο δεύτερο μισό τα «φτερά» του Μάρτινς πατούσαν περιοχή.

Με το 2-0 υπέρ τους οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε περαιτέρω δοκιμές (τους είδαμε με 4-4-2), οι «κυανοκίτρινοι» είδαν τον Ματσόλα να γίνεται αλλαγή στο 79' με (νέο) πρόβλημα τραυματισμού και έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ντάλσιο στο 83' «φλέρταρε» με το γκολ, αλλά το ωραίο του σουτ πέρασε λίγο άουτ και έτσι δεν έγινε το 1-2. Αντίθετα ο Σισέ βρήκε δίχτυα στο 85' με κεφαλιά σε στατική φάση (εκτέλεση φάουλ του Πέπε) και έδωσε διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα (70' Αρσούρα), Τσιγγάρας, Λιάβας, Αλβαρες (59' Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (70' Ντάλσιο), Αζάντι (59' Ματσόλα, 79' Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον , Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60' Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73' Κάιπερς), Βρουσάι (73' Λοβέρα), Μπρούμα (60' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (68΄Σουντανί).

πηγή: gazzetta.gr