Κύπελλο Ελλάδος: Χατ τρικ του Τζόλη, 5-0 ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ

Κύπελλο Ελλάδος: Χατ τρικ του Τζόλη, 5-0 ο ΠΑΟΚ την ΑΕΛ

Τυπική διαδικασία η ρεβάνς στη Λάρισα

Με τον νεαρό Τζόλη να κάνει ό,τι θέλει στην άμυνα της ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο νεαρός άσσος του «Δικεφάλου» σκόραρε στο 9', στο 23' και στο 74' ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Κρμέντσικ (47') και Ίνγκασον (55').

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Τζόλης σε τρομερά κέφια είχε «χτυπήσει» δις στα πρώτα 23 λεπτά (10’ και 23’), είχε άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες (21’, 39’)με τους παίκτες του Γκαρσία είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, κάτι που έδειξαν και οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου μέρους, που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με την κατοχή στο 66%-34%, μέτρησε 9 τελικές έναντι μόλις 2 των «βυσσινί», το κυριότερο στοιχείο ήταν η ταχύτητα που έβαλε στο παιχνίδι του και η σωστή προσέγγιση των ποδοσφαιριστών του στα δύο κομμάτια του γηπέδου.

Λογικό όλα τα βλέμματα να έπεσαν πάνω στον σκόρερ της ομάδας, Χρήστο Τζόλη, ωστόσο δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Μάικλ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος φορ, που είχε την ασίστ στο 1-0 και σωστές επαφές με την μπάλα, έδειξε συμμετοχικός στην ανάπτυξη και σημείο αναφοράς της ομάδας, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.

Η εξαιρετική εμφάνιση του 27χρονου επιθετικού ολοκληρώθηκε με το γκολ που πέτυχε με πλασέ (από τη δημιουργία και την ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς) και έφερε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0 μόλις στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης.

Διατηρώντας ψηλά την πίεση τους οι παίκτες του Γκαρσία δεν είχαν πρόβλημα να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-0, με τον… μόνιμο σκόρερ του, Ίνγκι Ινγκασον (55’), από την κεφαλιά-ασίστ του Ουάρντα, ενώ ο Τζόλης συνέχισε να πυροβολεί και να φτάνει στο χατ τρικ γράφοντας στο 74’ το 5-0.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ματς με την κατοχή της μπάλας στο 69% και 17 τελικές προσπάθειες προς την εστία, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ είχε μείνει στις 2 τελικές του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72’ Λύρατζης), Αουγκούστο, Καντουρί (73’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Μουργκ), Ουάρντα (60’ Λάμπρου), Τζόλης, Κρμέντσικ (59’ Κούτσιας).

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκυ, Γκοτζαμανίδης (63΄Τσόσιτς), Ζίζιτς, Μπέρτος (64’ Νικολιάς), Μαϊδανός, Κολομπίνο (82’ Στοϊνοβιτς), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Γλυνός (64’ Πινακάς), Ντουρμισάι (76’ Νούνιτς).

πηγή: gazzetta.gr