Europa League: Με ήττα 2-0 από την Λέστερ αποχαιρέτισε την Ευρώπη η ΑΕΚ

Europa League: Με ήττα 2-0 από την Λέστερ αποχαιρέτισε την Ευρώπη η ΑΕΚ

Η «Ένωση» τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της

Με ήττα 2-0 από την Λέστερ ολοκλήρωσε την απογοητευτική της πορεία στο Europa League η ΑΕΚ που τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της με 3 βαθμούς, πίσω από τις Λέστερ, Μπράγκα και Ζόρια.

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς στο πρώτο τέταρτο, χάρη σε τέρματα των Ουντέρ (στο 12') και του Μπαρνς (στο 14ο λεπτό).

Το ματς

Η ΑΕΚ πληγώθηκε και στο King Power Stadium με τον... συνηθισμένο πλέον τρόπο, δεχόμενη γκολ στην αρχή του ματς. Και όχι ένα, αλλά δύο καθώς στο πρώτο τέταρτο ήδη το σκορ ήταν 2-0 για τη Λέστερ, με την έλλειψη συγκέντρωσης να κάνει ξανά την εμφάνισή της. Στο 12' έπειτα από σέντρα του Τίλεμανς, ο Σβάρνας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε... τσαφ, στρώνοντας την μπάλα στο... πιάτο του Ουντέρ, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε τις «Αλεπούδες» μπροστά στο σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, ο κινητικός Μπαρνς από τα αριστερά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σουτάρει καθώς ο Βασιλαντωνόπουλος υστέρησε στο μαρκάρισμα, έπιασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε πάνω στον Νεντελτσιάρου για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 2-0 της Λέστερ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος πέρα από το σουτ του Κρίστιτσιτς στο 15' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δεν είχε καμία άλλη ουσιαστική στιγμή, αδυνατώντας να κρατήσει μπάλα, με τη Λέστερ να παίζει συνεχώς από την πλευρά του Βασιλαντωνόπουλου, έχοντας διακρίνει το πρόβλημα της κιτρινόμαυρης άμυνας στα δεξιά. Ο Καρέρα μετά το πρώτο μισάωρο μετέτρεψε τον σχηματισμό σε 3-4-3, η Λέστερ έριξε ρυθμούς, ωστόσο η άμυνα της Ένωσης πελαγοδρομούσε καθώς οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα τρίτο τέρμα στο τέλος του πρώτου μέρους. Ωστόσο, η κεφαλιά του Ντιντί στο 43' δεν βρήκε στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιντώτας απέκρουσε τα σουτ των Πρατ και Ουντέρ.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τους Μαχαίρα και Σάκχοφ στις θέσεις των Γκαρσία και Σβάρνα, αλλάζοντας ξανά σχηματισμό, αυτή τη φορά σε 4-3-3. Τίποτα βέβαια δεν άλλαζε δραματικά στην εικόνα του ματς, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να φανεί σε κανένα σημείο απειλητική, απέναντι σε μια Λέστερ που έπαιζε εμφανώς πλέον στο ρελαντί. Μάλιστα στο 62' σε μια κακή απομάκρυνση του Τσιντώτα, ο Ουντέρ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Ο Καρέρα στο 66' προχώρησε σε ακόμα δύο αλλαγές με τους Αλμπάνη και Ολιβέιρα να παίρνουν τις θέσεις των Μάνταλου και Ανσαριφάρντ. Η Λέστερ συνέχιζε πάντως να «χτυπάει» από την αδύναμη πλευρά της ΑΕΚ, τη δεξιά δηλαδή, με τον ταχύτατο Μπαρνς στο 69' να περνάει πανεύκολα τον Βασιλαντωνόπουλο, να συγκλίνει και να σουτάρει δίπλα από το κάθετο. Τρία λεπτά αργότερα έπειτα από κόρνερ, ο Έβανς έπιασε την κεφαλιά, ο Πρατ έβαλε την προβολή με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 75' από τύχη δεν ήρθε το τρίτο γκολ όταν ο Βασιλαντωνόπουλος αντέδρασε ξανά κάκιστα, ο Μπαρνς πάσαρε στον Πέρεθ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του.

Η δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, έπειτα από εκείνη του Κρίστιτσιτς στο 15', ήρθε στο 84' όταν ο Γαλανόπουλος τροφοδότησε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει με διπλή προσπάθεια πάνω από τα δοκάρια. Το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Γαλανόπουλο να έχει ένα καθοριστικό τάκλιν πάνω στον Πρατ τη στιγμή που αυτός ετοιμαζόταν να εκτελέσει, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Μπαρνς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Λέστερ: Γουόρντ, Τζάστιν, Φοφανά, Έβανς, Τόμας, Πρατ, Εντιντί (63' Μεντί), Τίλεμανς, Ουντέρ, Μπαρνς, Ιεανάτσο (67' Πέρεθ).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (80' Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (55' Σάκχοφ), Μιτάι, Μάνταλος (65' Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία (55' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (65' Ολιβέιρα).

πηγή: gazzetta.gr