Euroleague: Παραδόθηκε στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός, ήττα με 90-76

Euroleague: Παραδόθηκε στη Μπασκόνια ο Ολυμπιακός, ήττα με 90-76

Οι λαβωμένοι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν στο 5-4

Ο Ολυμπιακός είχε εξαρχής δύσκολο έργο απέναντι στη Μπασκόνια στο ΣΕΦ, καθώς αγωνίστηκε χωρίς τους Έλις, Λιβιό, Χάρισον, Βεζένκοφ και Χαραλαμπόπουλο και χωρίς να έχει αγωνιστεί στα δύο ματς της προηγούμενης εβδομάδας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, η ήττα ήρθε εύκολα με 90-76.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπεσε στο 5-4 στην Euroleague ενώ οι Ισπανοί βρίσκονται πλέον στο 5-5.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μάχονται για τον έλεγχο του ρυθμού και του προβαδίσματος στο σκορ. Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Πρίντεζη και ένα τρίποντο του Σλούκα, οι φιλοξενούμενοι με τον Βιλντόζα κυρίως (8-10, 6’). Η παρουσία του Φολ στο παρκέ ήταν κομβική διότι στην άμυνα έκρυβε το καλάθι και στην επίθεση σκόραρε με ευκολία. Η Μπασκόνια είχε υπέρ της το σκορ και όταν μπήκε ο Πίτερς στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε 6 διαδοχικούς πόντους και έκανε το 15-23.

Οι Βάσκοι είχαν αποκτήσει ψυχολογία και έτσι με πολύ καλά ποσοστά πίσω από την γραμμή των 6.75 βρέθηκαν στο +16 (17-30, 15’) με ένα σουτ του Πολονάρα. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν σε κάθε σημείο του παρκέ κι από την άλλη η Μπασκόνια δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς έγινε το 21-40 (17’) ενώ λίγο αργότερα ξεπέρασε τους 20 πόντους (21-43). το τελευταίο δίλεπτο μία μικρή αντίδραση έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ 31-47.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ποιο επιθετικός στο τρίτο δεκάλεπτο και με διαδοχικά καλάθια του Πρίντεζη, αλλά και καλύτερη άμυνα μείωσε σε 39-49 (23’). Ο Χένρι όμως πήρε τα ηνία βοηθώντας τους Βάσκους να διατηρήσουν την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων μέχρι που σκόραρε ο Σλούκας 5 διαδοχικούς πόντους κι έκανε το 49-58 (27’). Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν διάθεση, προσπαθούσαν να μειώσουν όποτε όμως το κατάφερναν οι αντίπαλοι με τον Χένρι έβρισκαν μεγάλα σουτ.

Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 60-67 με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως και πάλι οι Βάσκοι αντέδρασαν με ψυχραιμία κι εκμεταλλευόμενοι σερί επιθετικά ριμπάουντ ξέφυγαν εκ νέου με τρίποντο του Γκιεντράιτις (60-77, 34’). Το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού είχε μοναδικό στόχο να μειώσει ο Ολυμπιακός μήπως κι άγχωνε τους αντιπάλους.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-47, 58-67, 76-90

πηγή: gazzetta.gr