Champions League: Μακριά από το «σεντόνι» και φέτος ο ΠΑΟΚ, ήττα με 1-2 από την Κράσνονταρ

Champions League: Μακριά από το «σεντόνι» και φέτος ο ΠΑΟΚ, ήττα με 1-2 από την Κράσνονταρ

O «Δικέφαλος του Βορρά» θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League

Σε ένα «τρελό» ματς στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία και ηττήθηκε για δεύτερη φορά με το ίδιο σκορ.

Έτσι, για ακόμα μία φορά, ο «Δικέφαλος του Βορρά», θα μείνει εκτός ομίλων Champions League και θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Το ματς έγινε ροντέο μέσα σε έξι λεπτά όταν και μπήκαν τρία γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη στο 72', όταν πήγε να απομακρύνει τη μπάλα και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 77', με κεφαλιά του Ελ Καντουρί από σέντρα του Σβαμπ για να ξαναπάρουν το προβάδισμα οι Ρώσοι στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Καμπελά να παίρνει το ριμπάουντ από σουτ του Βιλένα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του αγώνα, απείλησε με την κεφαλιά του Βαρέλα (11’) και το σουτ του Ζίβκοβιτς (15’), σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ.

Μετά τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» άφησαν την μπάλα στη ρωσική ομάδα, με προφανή στόχο να χτυπήσει στην κόντρα την αργή άμυνα της Κρασνοντάρ. Αυτό που έλειπε από τους παίκτες του Φερέιρα ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Ο Κρέσπο άγγιξε το 1-0 με κεφαλιά (34’) και μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε καμία άλλη αξιόλογη φάση, με εξαίρεση ένα σουτ του Ζίβκοβιτς που μπλόκαρε ο Σαφόνοφ.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 5 τελικές προσπάθειες (οι 4 στην εστία), η άμυνα της Κρασνοντάρ (4 τελικές οι 2 στην εστία) είχε αρκετές περισσότερες αποκρούσεις της μπάλας στην άμυνα (5-15) ενδεικτικά νούμερα για το τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, να ψάχνει το γκολ και να το αγγίζει με τον Ινγκασον (56’). Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τους Τσόλακ και Ουαγκέ με τους «ασπρόμαυρους» να τα παίζουν «όλα για όλα».

Η ψυχρολουσία ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 73ο λεπτό. Οι παίκτες της Κρασνοντάρ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Σμολνίκοφ να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον Μιχαηλίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε με κεφαλιά (ο Σαφόνοφ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του) στο 77’ και αναπτέρωσε τις ελπίδες, ωστόσο με την σέντρα η Κρασνοντάρ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με τον Καμπελά (1-2).

Τα πάντα είχαν τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρία γκολ πράγμα που δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει…

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ινγκασον, Βαρέλα (76' Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (59' Τσόλακ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς.

Κρασνοντάρ: Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Ούτκιν (58' Σμόλικοφ), Γκαζίνσκι (83' Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Μπεργκ, Καμπελά (85' Σουλεϊμάνοφ).

πηγή: gazzetta.gr